söndag 1 februari 2015

Feministerna har svikit de muslimska kvinnorna

Det är för bedrövligt vad "Helena" berättar i en intervju om sina båda söner, som båda har åkt till kriget i Syrien och där den yngre 18-åringen fick "komma till paradiset som martyr". Näste son står på tur. Han är 14 år. Det verkar som om hon tycker att det är okej att pappan ska få iväg honom också, men dottern kommer hon att kämpa för, säger hon. Även om hon får hela det muslimska samhället emot sig. 

Jo, detta är Sverige. Och Säpo har varit hemma hos dem och pratat med henne om att hon kan få hjälp ifall det blir dags för 14-åringen också att åka. Hon har godkänt att pojkarna har åkt i efterhand, fast hon var emot det, för annars kommer de inte till paradiset. Experten på islam, Jan Hjärpe, säger till DN att han inte känner till detta, att mamman måste godkänna, men det har till och med jag hört förut att föräldrarna måste göra detta. "Josef" åkte inte för att hans föräldrar inte godkände jihadresan.

Denna mamma är en kluven människa, som har gått in i religionen som ung och som nu ser de oerhörda konsekvenserna av detta. Hon är född och uppvuxen i Sverige och konverterade till islam när hon gifte sig med en muslimsk man. 

Kvinnorörelsen bryr sig inte ett skvatt om sådana kvinnor som henne. Dessa organisationer har inte vågat att gå emot denna tro på paradiset och att det är rätt att döda i Allahs namn, som religionen står för. Den enda journalisten, som på allvar skriver om detta är Per Gudmundson, som har en blogg, där han tar upp det. Det är helt enkelt för knäppt att människor kan bli hjärntvättade till att tro på en religion, där jihad, det heliga kriget är rätt. När äldste sonen började tala om att åka till Syrien reagerade inte hans mamma "Helena". Hon gjorde inte ett skvatt för att stoppa honom. För mig som också är mamma till söner är detta fullkomligt obegripligt.

Här skrev jag tidigare om religiösa föreställningar om jordens undergång.  Och här om uppropet med Henrik Arnstad i spetsen när en moské brann ned. Det var inte mordbrand. Samt här om radikala imamer både i Paris och i Gävle.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar