söndag 8 februari 2015

Mord i Sveriges städer


UPPDATERAT
 Just nu ligger två män på Sahlgrenska i Göteborg efter gängrelaterad skjutning i går. Allvarligt skadade. Den 5 februari sköts det inne på restaurang Prinsen i Stockholm efter stängning, en man sköts i Sundbyberg samma dag i morgonrusningen. Den 1 februari sköts en man ihjäl i Malmö. Han var gangster.

Det sker ungefär en skottlossning per dag i Sverige och många dödas också. Det är svårt att få grepp om statistiken om man inte följer nyhetsflödet varje dag. Åttiofem procent av alla brott utförs av män och män är också offer i brotten. Morden pendlar mellan 70-110 per år i Sverige. Och en del dödas av annat än skottlossning. Men statistiken släpar efter. Den 5 februari hittades en man mördad i Ystad. 

I dag knivskars en 25-årig man allvarligt i Karlstad. Helgen innan knivskars en kvinna i magen av en man i Karlstad. Här är en rapport från polisen i går i Spånga, Stockholm om någon som använder bilen som mordvapen. Här är sammanfattningen av polisen i Göteborg av vad som hände i går kväll och under natten till i dag.

Här hittade jag en bra artikel om invandring och problem samt fördelar. Där möter ni först Kenneth Mårtensson, som förra veckan blev rånad på hela dagskassan av invandrare. Han har tre år kvar till pensionen. Alla de intervjuade finns i Arlöv, som är en del av Malmö. Här bor kring 10 000 invånare.
9.2.2015
Två kvinnor är anhållna för mordet på den 25-årige mannen i Ystad. Den ena för mordet och den andra för skyddande av brottsling. De båda tillhör således de 15 procent i brottsstatistiken, som är kvinnor. De är 21 respektive 20 år gamla. Det var frun som slog ihjäl sin man, tyvärr. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar