måndag 23 februari 2015

Ernst Billgren blir von Kröckert

UPPDATERAT
Målaren ställer ut under sitt födelsenamn Wilhelm von Kröckert, för att testa varumärket enligt vad han säger. Och han får naturligtvis uppmärksamhet i alla tidningar. Så det blir väl mer en PR-kupp. Plus att han påstår att han är pensionär. 

En del har det förspänt, som är pensionärer redan vid 57 års ålder. Jag tycker nog det borde vara en hederstitel för de som verkligen har slavat fram till pensionen, inte något som Billgren kan lägga sig till med bara för att han har pengar. Så han målar inte som yrke längre då?

Han bor vid Södermalmstorg i Stockholm och är gift med den 25 år yngre Julia Billgren. Det kan hålla. Så var det för min pappa också. Han levde tillsammans med en så ung kvinna i slutet av sitt liv.

Här skrev jag tidigare om Ernst och Julia. Innan de var gifta. De gifte sig i höstas på Café Opera. Passande. Bruden ser stenhård ut på bilderna. En Porsche från 2009 ingår i hushållet. Men sonen, som är 24 nu, har flyttat ut.

Galleriet heter Lars Bohman och den 28 mars är det dags. Blir säkert publiksuccé. Särskilt om det ny-gamla namnet står på tavlorna. Unikt kanske. Fast han säger att han antagligen inte signerar dem alls. Jaha.
24.3.2015
Ja så framträdde Wilhelm von Kröckert i Gomorron-TV. För att göra ännu lite PR för sig själv och sin konst. Men han visste inte något om framtiden eller om det verkligen skulle bli så att han bytte namn och gestalt helt och hållet. Nä han heter fortfarande officiellt Ernst Billgren fast han säger att han alltid har hetat Kröckert. Nej det har han inte, men hans morfar hette precis som han gör. Men inte med von-tillägget. Men nästa år gör namnreformen att han kan byta till vad han vill, säger han. Dock inte något adligt namn skulle jag tänka. Det får nog förbli en signatur, ett alias på konstverken. Men ur PR-synvinkel var det väl bra.
17.6.2019
Och nu ska familjen Billgren bli såpa. Märkligt nog blir det Ernst, exfrun och dottern som ska framträda som familj. Jaha? Han är ju gift med Julia Billgren? Men naturligtvis allt för att framträda i TV. Bli mera kända. Så klart. Premiär nästa vår. Och det är SVT som sänder detta i sex avsnitt. Så det betalas med våra skattepengar. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar