lördag 7 februari 2015

Somalier och IS-krigare

Kommer det någonsin att bli fred i Mellanöstern? Det ser inte så ut. Israel och Palestina är oförsonliga fiender. Libanon förstördes under några årtionden. Irak och Iran ser ut att vara stater, där det aldrig kan bli någon ordning. Folkslagen som bor där har haft det förspänt genom tusentals år, men de verkar nu ha fallit offer för den mest krigiska religion, som finns.
Länderna kanske måste börja om från grunden, tömmas på befolkningar, antingen att de dödar varandra, blir dödade av grannarna eller att de flesta har flytt till Europa. Hur många år ska vi ta emot spillrorna av denna civilisation? Det bästa scenariot man kan tänka sig är väl att islam, som religion, till sist blir så avskydd att ingen längre vill bekänna sig till den.

År 2012 inleddes en ny epok i mänsklighetens tid. Det har fler än mayaindianerna berättat om med sina långa kalendersjok genom historien. Mayaindianernas sätt att räkna handlar hela tiden om att tiden inte är en pil in i framtiden, utan tiden är som ett hjul som ständigt återkommer. På så vis får människor chansen att återuppleva detsamma om igen och möjligheten att växa. Det här verkar vara den epok då sanningen stiger fram osminkad. Då människor själva genom sin medvetenhet kan inse och begripa.

Det visade sig nu att de svenskar som våldtog en svenska på en Finlandsfärja var somalier och den muslim som satt i Uppdrag Granskning  i programmet "Hetsjakt på muslimer" numera befinner sig med hela familjen i Syrien som IS-krigare. Världen är alldeles upp och ned kan det se ut som, men lugn det ordnar sig. Detta är bara lite vågor ovanpå den civilisation, som absolut kommer att ta över. Som redan finns här. Det handlar om att vi som människor och individer äntligen ska börja tänka själva och inse vad som är rätt att göra, utan att präster och imamer ska bestämma detta.
Alla civilisationer har varit som de där pyramiderna byggdes och pyramider har funnits och står kvar över hela världen. De samhällena konstruerades med en överhet, som hade kontakt med gudarna och bestämde över det underlydande folket. Den modellen håller inte i längden. Men vi lever under en sådan modell nu också. Med ekonomin som värdemätare. De människor som anses vara mest högstående belönas rikligen, andra får sitta och tigga på gatorna. Våra värdemätare är utbildning och insikt i vad som behövs i ett högteknologiskt samhälle. Och förståelse av hur man skaffar sig makt.

Dock kolliderar även olika maktmodeller. Det är inte tillåtet i vårt samhälle att slå sig samman med likasinnade och utnyttja de system, som befolkningen har skapat i landet. Det visade sig i veckan när en uppsatt kyrkoman i syrisk-ortodoxa kyrkan Halef Halef häktades för en härva där det handlade om att utnyttja Arbetsförmedlingens resurser. Det var inte första gången det hände i Södertälje. Något stämmer inte med insikten hos denna del av befolkningen om vad som är tillåtet och vad som är brottsligt. En del verkar behöva evig kompensation för ett folkmord på dem, som utfördes i början av 1900-talet.

Det handlar naturligtvis om vad dessa människor som begår brott nu har för inre övertygelser. De kan se ut så här: Det är okej att utnyttja kvinnor för de är lägre stående varelser. Eller det är bra att skaffa mycket resurser till den egna nationen, även om den befinner sig i ett annat land. Eller det är det högtstående väsendet som bestämmer allt här på jorden också om jag ska dö i ett annat land än där jag föddes till det högstående väsendets ära.

Dessa övertygelser ses inte som de är hos dessa människor. De tas över av något som kan se ut som onda andar, för att de inte har gjort klart för sig, vad de egentligen tänker och tycker. Dunkla inre skikt bestämmer över dem, men när de tas i förvar på grund av att de har handlat enligt dessa, säger de naturligtvis att de är oskyldiga. Det är på sätt och vis sant, för de visste inte riktigt vad de gjorde utan lät sig tas över av något annat än det vanliga förnuftet. De tyckte de hade rätt att göra vad de gjorde. 
Detta i sin tur beror av att det samhälle där de lever och verkar betraktar dem som några det är synd om och som ska kompenseras för att de eventuellt inte är födda i landet och har förföljts i andra länder eller utsatts för kräkningar i landet där de bor nu. Viss folkgrupper är helt enkelt lägre stående varelser även i den statliga synen på detta och de måste lyftas upp till samma nivå som majoritetsbefolkningen.

Det är en omöjlig ekvation eftersom det ständigt strömmar in nya människor i landet, som har haft det bedrövligt i sina egna länder och som alltid tycker sig behöva kompensera för detta. Får de inte denna kompensation så blir det attacker mot andra delar av befolkningen. Under de närmaste åren kommer samhället att tyngas ned av dessa strömmar av människor. Det är alldeles självklart att samhället inte orkar med att ge tio gånger mer i socialbidrag till invandrare, vilket OECD konstaterade förra året görs i Sverige. I andra länder är det ungefär lika mellan invandrare och egna invånare. Eller att den här befolkningen kan ta hand om de hundratusentals som beräknas komma hit och behöver bostäder och jobb under de närmaste åren.

Men som sagt det ordnar sig. När hemländerna har blivit förstörda genom de krig som nu pågår blir det en uppbyggnadsfas. Då kommer det konstruktiva lösningar, för människor blir trötta på krig och dödande, när deras egna också faller offer. Lidande är det säkraste sättet att öppna ögonen på människor. Det är bara sorgligt att det måste gå över detta, men så fungerar mänskligheten. Medvetandenivån höjs genom eget lidande och sorger. Och så småningom löser de efterlevande problemen som har uppstått. Detta är en del av de större cykler som mänskligheten nu har gått in i och är på väg att passera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar