tisdag 24 februari 2015

Jämställd snöröjning

Den rubriken "jämställd snöröjning" trodde jag rörde sig om att äntligen skulle också kvinnor jobba med detta. Köra plog och fixa till gator och vägar. Men nej då kvinnor kör fortfarande inte bil i det här landet utan går på trottoarer med barnvagnar, så därför skulle trottoarer snöröjas först av gubbarna. Som har monopol på dessa jobb. Så väldigt gentlemannamässigt mot kvinnor som är mödrar och inte något annat. 

För er upplysning: det finns massor med män som går med barnvagnar numera. Och det är en fördom att kvinnor inte kör bil. Ingenting har tydligen hänt i kommunalgubbarnas värld sedan 50-talet. Då när manslönerna var så höga att det gick att ha en fru hemma med barnen.

Men naturligtvis kan bilarna ta sig fram i lite snö och det är möjligt också för gående att göra detta. Inte går man heller ut frivilligt om det är snö med barnvagn. Men annars är det som ett träningspass för småbarnsföräldrar. För övrigt kan jag meddela att ett betydligt större problem har varit alla avstängda rulltrappor i T-banan. Det är omöjligt att ta sig upp för dessa med barnvagn. Stort problem även för män med barnvagn.

Det blev sedan uppenbart att halkolyckorna är boven. För de kostar så mycket pengar. Fyra gånger mer än snöröjningen. Det behövdes mer snöröjning helt enkelt. Eller kanske lite sand? Och de som går med barnvagn halkar antagligen inte alls. De har ju något att hålla sig i. Vilken konstig nyhetsrapportering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar