söndag 30 juni 2019

Dräm till ordentligt när det gäller klimatet

Att vi inte längre har kontroll över klimatet och behöver stora beslut och svart på vitt på detta tycker fyra kvinnliga psykologer som kallar sig klimatpsykologer. De skriver i Helsingborgs Dagblad att det är dags nu, när den där veckan på Gotland är här, då politiker och elit träffas i Almedalen. Nu ska vi tvingas, men behålla demokratin, enligt dem. Det låter som om Hitler om igen ska väljas demokratiskt. 

De berättar om ett amerikanskt experiment som genomfördes för 65 år sedan där människor fick trycka på en knapp och ge en elstöt till en annan människa. Det gjorde människor snällt för det var ju vetenskapsmän och sådana elitfigurer som människor såg upp till. Så de här kvinnliga psykologerna menar att nu kommer vi gå med på vad som helst för vi är så oroliga för klimatet? Det de talar om är Migrams lydnadsexperiment som genomfördes för att andra världskriget hade gjort människor bestörta över vad som hände där. Att auktoritära nazister kunde få andra att göra vad som helst.

Så det är detta de vill ha i Sverige? Dessa fyra kvinnliga psykologer verkar ha spårat ur totalt. De tycker att vi inte längre kan skylla på heltidsjobb eller livspussel eller vad andra gör, utan att det inom en snar framtid kommer att vara en dålig ursäkt. Så avslutar de sin debattartikel och framstår som den riktigt mörkgröna varianten av miljöpartister. Alla ska tvingas att sluta flyga och inte längre ha bilar. Alla ska packas in i nya förorter och åka kommunalt. Eller vad menar de? De fyra är så glada över att miljöpartiet kommer att inleda Almedalsveckan som startar i dag och håller på till nästa söndag. 
Det var Olof Palme som startade Almedalsveckan år 1968.
Jag minns det, men nu har hela evenemanget spårat ur.

Skattebetalarna betalar mer och mer av detta kalas. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar