tisdag 4 juni 2019

Hur kunde barnet ha tillgång till föräldrarnas kreditkort?

Ville som är elva år har lyckats ge bort 27 000 av sina föräldrars pengar till påhittade (fast verkliga) personer på internet. Nä, det måste vara fel. Det är så mycket som inte stämmer här i Uppdrag Gransknings reportage. För det första får inte minderåriga personer ge bort pengar på internet. För det andra ska inga barn ha tillgång till sina föräldrars konton. För det tredje ska det väl finnas någon spärr?

Men Ville kunde ändå ge bort pengar till någon han beundrade på internet. Han hade hittat på sin ålder och sin adress, men Paypal brydde sig inte. Han försökte sluta, säger han, men kunde inte. Och pappan hade ju sina kontokort hemma och tillgängligt så sonen kunde få tag på dem. Slarvigt! Behövdes det inte en dosa för att få tag i pengarna? Med lösenord eller siffror? Nej då han kopierade bara numret på kontokortet. Personligen har jag aldrig låtit mina barn få tillgång till något annat än deras egna fickpengar. Och varför upptäckte inte föräldrarna att pengarna var borta? Ingen koll på ekonomin?

Jag tycker inte synd om den här familjen. Håll i era pengar i fortsättningen och låt inte barnen få tag på dem! Dessutom använde Ville kreditkortet. Lånade således pengar för att ge bort dem till sina idoler. Bedrövligt. Att inte ha något kreditkort i familjen är också bra. Det räcker med ett kontantkort utan möjlighet att låna. Paypal borde verkligen ändra sina rutiner också. Sedan tycker jag nog att Ville inte skulle ha behövt ställa upp på bild. Han är ju minderårig. 


Faksimil från SVT. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar