söndag 16 juni 2019

President Trump tycker London ska byta borgmästare

President Trump har kallat Londons borgmästare en katastrof sedan tre människor har fallit offer för dödligt våld inom 24 timmar. President Donald Trump tycker att han ska bestämma också över politiken i England och vill ha borgmästare Khan utbytt. Våldet i London har eskalerat sedan förra året då 132 människor blev mördade i stan. I Sverige, som bara har någon miljon fler invånare än London, ligger siffrorna över dödligt våld på liknande nivåer. Detta trots att Sverige är ett mycket större och glesare bebott område än London, men ännu har president Trump inte krävt att vi ska byta statsminister. 

Morden i London ligger i år på 56 personer medan i Sverige ligger de misstänkta morden/dråpen på 70 personer under 2019. Men som sagt det är inte något som president Trump behöver lägga sig i. Vårt land ligger utanför hans horisont och Sverige är inte något betydelsefullt land som Storbritannien är för honom. Här skjuts det friskt fortfarande och denna månad har två män skjutits och mördats i Malmö. I april sköts sex män ihjäl i Sverige, men polisen här säger att skjutningarna ska minska för de har konfiskerat över tusen vapen förra året. Det tar nog inte slut på grund av detta utan ifall alla dessa gangsters sitter inburade.

Den historiska orsaken till allt detta våld beror av importen av invandrare. Det är också därför Storbritannien vill gå ur EU för då hänger denna ö inte ihop med resten av Europa och invandrare kan inte ta sig till ön lika lätt som tidigare. I Sverige vill regeringspartierna istället återuppta importen av invandrare och de anhöriga till de ensamkommande barnen - de som inte hade någon familj - får nu komma hit. Det beslutades i Januariavtalet i år. De behöver varken försörja sig själva eller sin familj. Många syrier som är alternativt skyddsbehövande i Sverige berörs också av detta.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar