fredag 7 juni 2019

Sprängningen i Linköping kriminell bor i fastigheten

UPPDATERAT
En man i 30-årsåldern som är kriminell och har sysslat med narkotikaförsäljning bor på Ådalagatan 1 där sprängningen ägde rum utanför. Enligt uppgifter till Borås Tidning ska detta ha med MC-gruppen Bandidos att göra. Jag lyssnade nyss på polisens presskonferens vid 16-tiden i Linköping och där förnekades att polisen visste något överhuvudtaget. Vet inte varför de hade presskonferens, när de inte kan säga något alls, utom att de var duktiga och tidigt på plats. Där konstaterades att skadorna var omfattande och att sprängladdningen borde ha varit stor. Jo det kunde varje människa konstatera. Spaning lär ha bedrivits på platsen så kanske får vi veta något så småningom. Jo det var inte ett terrorbrott. Det sa dom. Två personer finns på sjukhus så skyddsänglarna jobbade hårt den här förmiddagen. Kunde ha blivit mycket värre.
8.6.2019
Amanda Nyberg 22 år på Ådalagatan 4b skulle ha gått ut genom porten till jobbet just vid detonationen klockan 9 i går, men hon mådde inte bra så hon sjukskrev sig. Tur eller skicklighet? Vem vet. Och Toni Aziz mamma befann sig på toaletten när smällen kom på Ådalagatan 1. Hon hade tur för hade hon istället varit i köket eller till och med på balkongen hade det gått illa. Mamma Meryam fick åka till sjukhus, men klarade sig ändå bra. Familjen kom från Irak år 1996 och det här är det värsta de har varit med om i Sverige.
9.6.2019
Sprängladdningen som förstörde så mycket tros ha funnits i cykelparkeringen nedan som syns på bild. Det kan ha varit en lådcykel som forslade bomben. Nu vill polisen veta mer om denna lådcykel som sågs innan sprängningen. Här beskrivs cykeln av polisen. De vill komma i kontakt med ägaren. 
12.6.2019
Polishuset i Linköping är avspärrat. Misstänkt föremål nära polishusets reception. Går inte att utesluta ett farligt föremål. Nationella bombskyddet på väg.
11:14
Föremålet är sönderskjutet. Det blev ingen explosion. Men bättre att ta det säkra före det osäkra. Trist att det måste vara så. Samhället har förvandlats de senaste fem åren. 
23.8.2019
Sprängladdningen som användes på Ådalagatan måste ha innehållit minst 15 kilo sprängmedel. Det är verkligen tur att ingen omkom. Detta måste betraktas som "overkill". I "vanliga" fall används ett halvt eller ett kilo sprängmedel i de bombdåd som har förekommit.


Enligt Borås Tidning var sprängningen riktad mot
MC-klubben Bandidos.
Faksimil från Borås Tidning. 
Här är huset innan sprängningen.
Faksimil från Google. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar