tisdag 25 juni 2019

Nyamko Sabuni blir ny liberal ledare

UPPDATERAT
Det är väl liberalernas enda chans att Nyamko Sabuni blir deras ledare. Jag gillar henne. Hon blir en förändring och Erik Ullenhag har kastat in handduken meddelar han här i Aftonbladet. Det blir bra det. Då får hon flera år på sig innan nästa val. Och så slipper liberalerna en partiledare som är till utplåningens gräns lik de som har varit tidigare. En kvinna från Burundi. Det är spännande!

Hon kom hit när hon var tolv år. Bra ålder! Hon har varit integrationsminister och jämställdhetsminister senast. Hon satte stopp för statsbidraget till sin farbror som var verksamhetschef i Centrum mot rasism. Hon gillar inte hederskulturer och kallar sig inte feminist. Hon har pratat om slöjförbud i skolan och gillar inte religiösa friskolor. Hon blev nominerad till posten som ledare för liberalerna av deras valberedning i går.
26.6.2019
Så här skriver Malin Siwe i Expressen: "Nyamko Sabuni måste få köra sitt lopp utan att utsättas för internt krypskytte. Tidigare Folkpartiledare och andra partiveteraner bör avhålla sig från recensioner och råd.  Annars hamnar Sabuni i samma usla läge som Mona Sahlin gjorde på sin tid. 
De liberaler som surar måste minnas att det bara är framgångar för Nyamko Sabuni som ger plats i de folkvalda församlingarna även för dem som ser sig som ett slags finare socialliberaler."

Väldigt sant! Med tanke på att sura tanter nu lämnar partiet. Det här är den nödvändiga förändring som måste till i svensk politik. Och särskilt då för liberalerna om de inte ska utplånas. 

Nyamko Sabuni blir ny partiledare för liberalerna.
Faksimil från twitter och Uppsalas liberaler. 

1 kommentar:

  1. Talar helt utan minsta lilla brytning, skulle jag vilja säga ...

    SvaraRadera