tisdag 11 juni 2019

Finansminister Magdalena Andersson skyller på 40-talisterna

UPPDATERAT
Om igen skyller finansministern nu på 40-talisterna för att skatterna behöver höjas. Så tröttsamt. För snart ska min generation fylla 80 år och då kostar sjukvård och äldreomsorg så mycket. Och klimatet ska klara sig genom att höja bensinskatten. Otroligt att hon kan stå och upprepa samma slogan år efter år utan den minsta eftertanke och något samvete över att hon inte säger sanningen. Den stora kullen kom inte förrän jag föddes 1945 sedan gick födelsetalen ned igen och än har jag några år till 80. Men finansministern ska väl höja skatten för säkerhets skull? Vi kan ju plötsligt få så många fler pensionärer nu, när de anhöriga till de som redan har kommit hit, får invandra till Sverige.

Men allt som har med utifrån kommande problem håller hon naturligtvis tyst om. Fler poliser behövs också, säger hon dock. Beror väl även detta antagligen på oss 40-talister? Eller? Vi är väl extra kriminella? Och klimatet är vårt fel det med. Personligen kommer det aldrig att gå någon nöd på finansministern som har 136 000 i inkomst i månaden. Ungefär så mycket som pensionärerna har att röra sig med. Per år. En pensionär bör ha en inkomst på minst 15 000 kronor före skatt per månad för att kunna leva, men fattigpensionärerna har ofta mindre än 11 000 kronor att leva av. Drygt 300 000 sådana pensionärer - både män och kvinnor - finns det i Sverige.

Det är riktigt skamligt att om igen skylla allt på min generation. Hon bor i Nacka med sin familj i en villa som är värd ungefär 9 miljoner kronor. Inget att säga om det. Hon tillhör den ekonomiska överklassen. Hon var dessutom ensambarn till föräldrar i medelklassen. Alla har inte haft det lika förspänt som hon själv. Men hennes fantasi räcker uppenbarligen inte längre än till att skylla på de som är födda som jag själv 1945. Vi var så efterlängtade för alla hade trott att världen skulle gå under. Och vi föddes då när alla visste att det skulle bli fred igen. Läs på statistiken finansministern och lämna fördomarna hemma! 
12.6.2019
Om igen upprepar nu finansministern i dag att de över 80 år kommer att vara 200 000 personer år 2026. Och det saknas 90 miljarder för att ta hand om dem. Varför kan inte de tas om hand då? Om de nu behöver det. Det gick ju bra att ta hand om 163 000 extra människor som kom hit 2015 och det har gått bra att ta hand om alla de andra som kom hit under åren efter det. Omkring 100 000 personer per år. Och folkmängden i Sverige kommer att öka med en halv miljon ytterligare till 2026, säger finansministern. Varför måste folkmängden öka så mycket i Sverige? Vad är meningen med denna anstormning av nytt folk? Tydligen måste de tas om hand i något tiotal år numera och kostar massor med miljarder under denna tid. Och om de är pensionärer när de anländer så ska de underhållas livslångt. Men om detta tiger naturligtvis finansminister Magdalena Andersson.


Här kan ni se att år 1945 när det blev fred i världen
föddes många barn i Sverige.
Men före och efter detta år föddes inte så många.
Faksimil från SCB. 

Här är den utmärkta ålderspyramiden över Sveriges befolkning.
Så massor med människor under 65 år ska inte kunna
försörja äldre?
Men många yngre jobbar inte.
Skyll inte på pensionärerna!
Faksimil från SCB. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar