lördag 22 juni 2019

Rysk maffia och extrema islamister på samma gång

Doku och Expressen berättar att Viktor Gaziev är en av ledarna för detta nätverk av rysk maffia och extremister inom islam. Jag skrev tidigare om honom här när sex muslimska ledare togs av Säpo. Det är en helt ny konstellation av brottslingar som har släppts in i Sverige. Viktor Gaziev var asylsökande från Tjetjenien och de har bevakats mer av Säpo sedan några år tillbaka. Terroristen Akilov i Stockholm 2017 var från Uzbekistan. 

Det finns en aktiv jihadistmiljö i Sverige och den är uppdelad i flera mindre nätverk, som tar emot återvändande jihadister från Syrien. Stockholm och den röd-gröna majoriteten då gick in för att vara extra snälla mot dem år 2015. Men allt ändrades efter den 7 april 2017 då fem människor dödades i terrordådet i Stockholm. Ett nätverk är från Kaukasien, som ligger mellan Svarta havet och Kaspiska havet och omfattar Georgien, Armenien och Azerbajdzjan. Detta nätverk finns i flera städer i Sverige och har stort våldskapital genom en extrem syn på religion och kriminalitet.

Att det finns så många av dem i Sverige beror säkerligen av den långa flört med kommunism som svenskar har haft sedan revolutionen i Ryssland år 1917. Många i dessa nya nätverk är rester från forna Sovjetunionen. Ett 20-tal personer i Sverige har denna koppling mellan islamsk terror och kriminalitet. 

Jan Guillou i Aftonbladet menar att Säpo föraktar vår rättsordning när de griper männen i dessa nätverk och sätter dem i förvar. Och han menar att politikerna blundar för detta. Inte så märkligt att politiker äntligen har nyktrat till efter den vördnad som har visats extrema muslimer i vårt land därför att ingen vågade stå upp emot dem. Precis som det var under andra världskriget med nazisterna.

Viktor Gaziev
satt i förvar av Säpo.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar