måndag 10 juni 2019

Bombman skjuten på centralstationen i Malmö

UPPDATERA
En man som hotade att spränga Malmö centralstation är skjuten av polis. Efter tre skott så föll han till marken. Mannen bar på ett par väskor och polisen har utökat bevakningen av offentliga platser i Malmö. Mannen lade sig inte ned när polisen kom till platsen. Han hade innan dess diskuterat högljutt med vakter vid stationen. Mannen reste sig dock upp efter tredje skottet och sprang från platsen. Han hade med sig sina väskor, men när han tappade en, så hann polisen ifatt honom och slog ned honom. 

Centralstationen är avspärrad och söks nu igenom av polisen. All tågtrafik är stoppad vid centralstationen i Malmö och ingen vet när den kan komma igång igen. I glasdelen av stationen lär finnas en misstänkt bomb. Mannen sköts vid 10-tiden i förmiddags och han är förd till sjukhus. Polisen uppmanar allmänheten att inte bege sig till centralstationen.
12:41
Mannen skrek på engelska: I have a bomb och fuck the police. När han lastas in i ambulansen ser han mörkhyad ut. Ingen bomb har ännu påträffats. Tomt hot verkar det. 
13:05
Mannen är 44 år gammal och hemmahörande i Malmö. Polisen ska ha pressträff klockan 14.
14:36
Polisen vet inte vem mannen är, inget ID ännu, men han är skjuten i båda benen. Det gick inte att utesluta att det var frågan om ett terrorbrott. Men ännu har inte något farligt påträffats. Mannen har även efter gripandet uppträtt hotfullt och sagt att han hade vapen och sprängmedel i sina väskor. En skottlossning till inträffade i Malmö i dag på eftermiddagen på Hålsjögatan, men det lär inte finnas något samband med centralstationen. En skadad man anträffades där och fördes till sjukhus. Polis följde med. Full fart i Malmö!
17:44
Mannen som var i 20-årsåldern och som sköts på Hålsjögatan avled på sjukhus. Det är det andra mordet på en vecka i Malmö genom skjutning. I centrala Malmö sköts för fyra dagar sedan en man i 30-årsåldern, som också avled på sjukhus.
19:53
Mannen som sköts av polisen har tre olika pass och är EU-medborgare. Han kom från Italien och har bott i centrala Malmö. Han är en stor man, närmare 1.90 lång och väger kring 100 kilo.  Han har uppgett ett namn, men polisen vet inte om det stämmer. 
11.6.2019
Två nya sprängningar har inträffat under natten i Malmö. En i en trappuppgång i Rosengård och en utanför en nattklubb.
10:40
Mannen som hotade med sprängladdningen på centralen i Malmö är anhållen. Han är italienare, har ett sådant pass, men har uppehållstillstånd i Sverige sedan i maj 2018. 
12.6.2019
En tredje sprängning inträffade i natt i Rosengård. Stackars Malmöbor säger jag. Beklagar hur denna stad har förstörts av politiker. Här skrev jag senast om att kriminella fick bo i en lyxlägenhet förra året.  Med mat och städhjälp som kommunen fixade. Helt gratis. Detta för att de skulle sluta begå brott. Inte undra på att de kriminella tror att de bestämmer. Dessutom bjöds de på resor av socialtjänsten. Vilken fantastisk stad!
13.6.2019
Bombmannen har tolkbehov på kroatiska och kommer således ursprungligen från Kroatien. Balkankriget 1991-2001 sätter fortfarande sin spår i Europa. Innan dess fanns Jugoslavien som var en kommunistisk diktatur. En hotfull man är skjuten på centralstationen i Malmö.
Polisen uppmanar allmänheten att hålla sig borta.
Inga tåg går. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar