fredag 28 juni 2019

Tolv i muslimsk familj utplånade i Syrien

En muslimsk familj som kom från Luton i Storbritannien utplånades i Syrien. De äldsta som var i min ålder dog av sjukdom medan sju medlemmar dog av bombanfall och tre yngre bröder av att slåss för IS. Familjen kom ursprungligen från Bangladesh dit de reste på semester och tog sig sedan in i Syrien år 2015. De bekände sig till IS ett par månader efter att de hade anlänt till Raqqa i Syrien och var så glada att befinna i ett fritt land och slippa korruption i ett nytt land som styrdes av sharialagar: "that is free from the corruption and oppression of man made law and is governed by the shariah". Bland de tolv dödade fanns tre barn som var elva, fem och ett år gamla.

Luton som de kom ifrån är känt för extremistiska islamska läror. Vår förste terrorist i Stockholm som bara lyckades spränga sig själv vid Drottninggatan 2010 hade anknytning dit. Han hette Taimour Abdulwahab och utbildade sig där i Luton till naprapat med svenska studielån. Han lurade till sig en del av summan på 750 000 som han fick för studier. En del av denna summa kom fram efter att han hade dött och var en utbetalning på 54 000. Allt efterskänktes när han sprängde sig i Stockholm i december 2010. Men hans begravning kostade 47 000 så det var väl bra att hustrun Mona Thwany hade råd att betala den. Vår förste terrorist var född i Irak och uppvuxen i Tranås.

Familjen Mannan som har medlemmar kvar i Luton säger om denna familj att fadern lurades att ta sig till Syrien, men det framstår inte som så. Religion och grupptryck kan få människor att göra underliga saker. Om gruppen och idéerna är viktigare än de själva så tar detta lätt över. Dessa människor som är extrema muslimer ser sig som krigare mot den korrupta västvärlden. De ser frihet som att underkasta sig Allah och ingenting annat, vilket kan och har utnyttjats av människor som vill ha makt över andra. Jihad tolkas som det inre kriget hos islamska riktningen sufi, men som det yttre kriget hos sunnimuslimer. 
Tolv medlemmar av familjen Mannan från Luton i England
har utplånats i Syrien.
De befinner sig nu i paradiset
hos Allah. Sant!
Faksimil från muslimer.seInga kommentarer:

Skicka en kommentar