onsdag 26 juni 2019

Sverige är övertaget av kriminella

UPPDATERAT
Det är knappt jag orkar skriva mer om allt elände som drabbar Sverige. Därför skrev jag om den lilla flickbebisen i morse, som räddades av polisen och av en uppmärksam man, ur skogen i Georgia. Valde också bort att skriva om pappan och flickan som drunknade när de skulle ta sig in i USA. Men fotot på dem gör sin resa runt världen. Mamman såg allt från stranden. På närmare håll går det inte att bortse från eländet. Örebro drabbades av en sprängning i natt och Uppsala av skottlossning för tredje gången på några dagar. Denna kriminalitet sprider sig också till Danmark där två män sköts ihjäl i går utanför Köpenhamn. De båda var svenskar från ett kriminellt nätverk. 

Det är ju "bara" kriminella som skjuter och spränger och tar död på varandra. Jo så kan man säga. Men det gamla paret som tittade på TV i Uppsala hade tur eller änglavakt, som inte befann sig i sitt sovrum. För ett skott gick rakt in i det mitt i natten. I Västerås skjuts det också, min släktstad, varifrån både mammas och pappas släkt kommer. Inte skulle min farmors far Maximilian Schenström ha gillat läget där nu inte. Han som hjälpte till att få järnvägen till stan. Trist är bara förnamnet.

På ännu närmare håll får ingenting vara ifred. En ribbåt är stulen i Mörtnäs här på Värmdö från Jolleseglarna. Den stod på trailer och var förstås lockande för kriminella. Det har gått förr om åren att ha det så, men numera får vi sluta att vara så naiva. Jolleseglarna är en ideell förening som har verksamhet för barn och ungdom. Det är en stor förlust för dem. Trailern som också stals har registeringsnummer FJW 258. Ring polisen om ni ser den! 
15:03
Någon slags rättvisa finns det i världen. En man i 50-årsåldern hittades livlös i närheten av den explosion och brand som bröt ut i Örebro vid en strippklubb. Han fördes till sjukhus och är opererad för njursten. Och anhållen av polisen misstänkt för allmänfarlig ödeläggelse.
27.6.2019
Kan vara ett trendbrott att skjutningarna har ökat i Uppsala, säger kriminologen Anders Östlund. Förut brukade det vara bilar som brann, men nu skjuts det istället friskt i Uppsala. En teori är att det finns fler vapen i omlopp så därför ökar skjutningarna. Det är många skjutningar nu i juni, men få om man jämför med cykelstölder, säger Anders Östlund. Han verkar inte så smart. Det går knappast att jämföra cykelstölder med skjutningar på samma dag. Där jag bor har vi också många cykelstölder, men skjutningarna är noll. Kan det bero på att det inte finns några vapen? Nej det finns jägare här, men inte galningar eller grovt kriminella gäng. Så här fint kan ungdomar ha det med sina jollar.
Om följebåtarna får vara ifred för kriminella.
Faksimil från Google. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar