tisdag 18 juni 2019

Martin Timell kräver TV4 på tio miljoner

Martin Timell fick sparken från TV4 när han anklagades för övergrepp på en produktionsfest hos TV4. Men han friades både i tingsrätt och hovrätt. Nu vill han ha tre årslöner om sammanlagt 10 miljoner kronor från sin gamla arbetsgivare TV4. Ännu har TV4 inte velat betala. 

TV4 pratade tidigare om krav på Martin Timell på 64 miljoner kronor, men har nu lagt ned detta. Det var den beräknade vinsten av de program som Martin Timell skulle ha gjort för dem. Martin Timell har också anlitat advokaten Peter Althin för att undersöka möjligheten att stämma de medieföretag som fällt i Pressens Opinionsnämnd eller av Granskningsnämnden för förtal i publiceringar av hans fall. Ett av dessa företag är TV4.

Arbetsmiljön hos produktionsbolaget Meter hade brister konstaterade TV4 redan år 2014. Men TV4 skrev ändå ett nytt kontrakt direkt med Martin Timell, men nu påstår TV4 att det var den dåliga arbetsmiljön hos Meter som gjorde att de sparkade Martin Timell. Om det nu var han som var orsaken varför skrev de ett nytt avtal med honom? Han hade heller inte något arbetsledaransvar hos Meter. 

Här skrev jag tidigare om Martin Timell. Och här att han hade lidit tillräckligt. 


Martin Timell är gladare i dag
när han till slut är frikänd
både i tingsrätt och hovrätt.

Han kräver TV4 på 10 miljoner.
Faksimil från Google. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar