onsdag 12 juni 2019

Sprängningarna diskuterades i Morgonstudion

UPPDATERAT
Morgan Johansson (s) är Sveriges justitieminister och migrationsminister och han debatterade mot moderaternas Ulf Kristersson i SVT:s Morgonstudion alldeles nyss. Det handlade om sprängdåden i Malmö som nu påminner rätt mycket om inbördeskrig sedan ett tredje sådant inträffade i natt på bara några dagar. I 30 år har socialdemokraterna styrt denna stad och det är synd om invånarna. Många vill flytta nu. 

Dessa båda partirepresentanter på riksdagsnivå kommer inte att lösa stadens problem. För politikerna har tappat greppet om vad som händer. Men det förnekade förstås Morgan Johansson, utan det blev det vanliga tjafset om hårdare tag mot mjukare händer. På regeringsnivå är det alldeles för sent att ta hand om denna förstörda stad.

Jag skrev tidigare om detta här: om den kriminelle som sköts av polisen, om sprängningarna - den senaste således i natt - och om kommunen Malmö som gav en lyxbostad till kriminella i centrum 2018 för att de hade lovat att sluta vara kriminella. De fick mat och städhjälp och resor av socialtjänsten. Socialdemokraterna var bra fram till 90-talet, men sedan har deras tycka-synd-om politik urartat så mycket att finansminister Magdalena Andersson senast i går skyllde på 40-talisterna nu igen. Allt är vårt fel. Ska man skratta eller gråta?
9:32
Två män har gripits för sprängningen mot nattklubben i Malmö i tisdags natt. De är kända av polisen sedan tidigare.
9:47
I riksdagen står statsminister Stefan Löfven i dag och säger att klassamhället består. Ja det är socialdemokraterna som envist håller fast vid det, för då får det människor att fortsätta rösta på deras politik, som har överlevt sig självt flera gånger om. Importen av underklassen, som ska utnyttjas av den nya ekonomiska överklassen, däribland socialdemokratiska politiker, har fortsatt och fortsätter. 


Morgan Johansson fick mycket tid i morse och pratade på
som en kvarn för att hävda sig i debatten.
Programledaren hade svårt att komma in.
Men lyckades få in en fråga på slutet: har ni
tappat greppet?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar