torsdag 20 juni 2019

Facebooks farliga valuta

UPPDATERAT
Facebook kommer att lansera en egen valuta, något som förr i tiden bara var förbehållet stater, men numera har det funnits kryptovalutor länge. Jag varnade för bitcoin här redan 2013. Libra ska facebooks valuta heta och den går att använda för folk som inte har bankkonton. Det är klart att det finns risker med detta, som finansmarknadsminister Bolund nu säger. Det gör det med all handel och utväxling av värde mellan människor. Och de kriminella skor sig lätt på dessa valutor. 

Libra ska dock vara kopplad till andra valutor sägs det, men det är också andra kryptovalutor, för annars skulle ingen bry sig om dem. Det hela handlar om att lura av människor deras arbete för inga pengar alls. Men för att få in människor i systemet ska facebook ge bort libra till att börja med. Precis som spelbolag gör för att få in människor i deras system. Nu ska 1,6 miljarder människor som inte har ett bankkonto kunna använda libra. Och befinna sig i cyberspace ständigt samt ta del av andras materiella välstånd genom skumma metoder. Det bygger på att alla är uppkopplade och att reella värden kan överföras den vägen.

Här skrev jag förra året om skurkvalutan bitcoin. 

17:06
Här är senaste brottet med bitcoin. En svensk har lurat av flera tusen människor pengar genom att de har investerat i bitcoin. De förlorade 100 miljoner kronor på denna skurkvaluta. Det lönar sig inte att vara girig. Mannen i 45-årsåldern greps i Thailand och han kommer att utlämnas till USA där han kan få 20 års fängelse. Bra jobbat!


När alla är uppkopplade går det bra att
använda kryptovalutor
och utnyttja andras arbete.
Faksimil från Google.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar