tisdag 25 juni 2019

Sök aldrig mer OS Sverige!

Det är ingen idé att söka OS för alla länder är bättre än Sverige. Aldrig har vi fått så svart på vitt att vi inte duger som i går. Vårt rykte är nedsolkat i resten av världen för vi har ansträngt oss så att ta hand om hela världen ända sedan andra världskriget när vi inte deltog. Då när Europa var i krig, men vi stod utanför. Sedan dess har vi velat att Sverige återigen skulle bli en stormakt som det var på 1600-talet, då vi hade erövrat land i ett religionskrig mellan protestanter och katoliker. Men katolikerna vann den här gången. Italien har haft vinter-OS två gånger tidigare och gick att lita på nu också. 

Folket är inte heller med på noterna i Sverige. Vi bryr oss inte om vi får OS eller inte. Medan i Italien är 80 procent för ett OS år 2026. Vårt lilla land som var stort på 60-70-talet i resten av världen har sedan dess gått åt pipsvängen, som Astrid Lindgren skulle ha sagt. Statsministern mördades 1986 och oroligheterna med skjutningar har växt sedan dess. Nu skjuts det varje dag i stort sett, två gånger senast i Västerås. Vem bryr sig?

Det går inte att få ordning och reda i ett land, som redan går på knäna och där varken näringslivet eller staten kunde ställa garantier för att OS skulle gå i land rent ekonomiskt. Ingen av medborgarna skulle lägga en extra krona i skatt, men det var väl inte riktigt sant? Vem sitter i regeringen 2026? Ingen som vet. Men den regering vi har nu är skattehöjare. 

Dessutom har vi ju ingen snö längre i Sverige om man får tro SVT, som varje dag lyckas få fram ett inslag om hur varmt det är i Sverige och att vi snart dör av värmen. Att vi skulle tvingas att ta till konstsnö för ett OS vore väl självklart och väldigt onaturligt. I Stockholm stiger medeltemperaturen på vintern hela tiden och vi skulle inte alls vara lika gulliga som Lillehammer i Norge var när de hade OS 1994.

Medeltemperaturen stiger hela tiden i Stockholm på vintern.
Vi får aldrig vinter-OS.
Faksimil från Miljöbarometern. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar