tisdag 4 juni 2019

Noa Pothoven 17 år dödades i sin säng av en läkare

UPPDATERAT
Noa Pothoven blev bara 17 år. Hon fick enligt den holländska lagen legal hjälp att ta livet av sig, för att hon mådde dåligt efter att ha blivit våldtagen som flicka. Hon led av PTSD, depression och aneroxia efter denna händelse och ville inte leva längre. I Nederländerna finns inga kliniker för sådana som hon, detta konstaterade Noa Pothoven. Ingenting för tonåringar som lider psykiskt och fysiskt. Hon behövde inte heller tillstånd av sina föräldrar för att få dödshjälp. En läkare hade rätt att ta hennes liv. 

Jag tycker detta är alldeles förfärligt och har flera gånger tidigare sagt att självmord eller dödshjälp, vare sig lagligt eller inte, är inte något alternativ. Noa Pothoven hade naturligtvis sitt liv framför sig. Hon hade skrivit en självbiografi om sin kamp med sin mentala hälsa. Den heter Winning or Learning. Uppenbarligen så vann hon inte över döden och lärde sig heller ingenting av livet som hon hade kunnat göra om hon hade levt mycket längre. Lev tills livet är slut! Allt annat är att gå emot det vi är skapade för.
6.6.2019
Familjen vill upplysa världen om att Noa Pothoven inte fick aktiv dödshjälp. Bara passiv. Hon bestämde själv att hon skulle sluta äta och dricka. Familjen bestämde att hon inte skulle tvångsmatas och därmed hållas vid liv. Hon dog i sin säng i hemmet. Så trist fortfarande!

Här skrev jag om när Björn Ulvaeus ville ha hjälp att dö. 

Det här är Noa Pothoven som bara blev 17 år.
Lagen tillät att en läkare tog död på henne.
Förfärligt.
Faksimil från facebook. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar