torsdag 27 juni 2019

Pedofiler vid Göteborgs spårvägar våldtog pojke

Tre män döms nu för att ha våldtagit en pojke i 10-årsåldern. En av dem var spårvagnsförare och två knutna till Göteborgs spårvägar och den tredje en bekant till dem. Pojken var intresserad av spårvagnar och det gjorde att han tog kontakt med Spårvägssällskapet Ringlinien i Göteborg. Han utsattes för övergepp både när han mötte männen och genom internet. De tre männen döms nu till mellan 5-7 års fängelse för dessa övergrepp. Pojken är lättad över att de blev dömda. Männen är 31, 33 och 35 år gamla. Den 35-årige mannen döms också för ett annat övergrepp mot en 13-åring. Förr i världen kunde vi känna oss helt trygga med dessa män knutna till spårvagnar. Likaså bussförare. Men tiderna förändras. 

Så här säger Spårvägssällskapet Ringlinien om fallet: 

Dom har fallit i målet mot tre män för sexövergrepp mot barn. En av de tre dömda har tidigare varit medlem i föreningen medan de två andra inte har varit det. Vi ser med tacksamhet att rättsväsendet kommit till botten med denna upprörande historia som utspelades redan för många år sedan.

 Vi är naturligtvis djupt besvikna över att en medlem i vår förening på detta sätt gravt missbrukat sitt förtroende. Förtroende han mött från föreningen och framförallt det förtroende han mött från en yngre medmänniska.

 Handlingar som skadar eller kränker andra människor accepterar vi inte i vår verksamhet.

 Vi bedriver i praktiken inte någon ungdomsverksamhet eftersom det finns krav på minimiålder för att kunna delta aktivt i trafiken. Men just därför måste vi vara extra uppmärksamma vid de tillfällen det dyker upp ungdomar och vill hänga med.

 Vi accepterar inte den vinkling som lokala media har gjort av detta och publicerar föreningens namn för att göra det hela mera intressant. Spårvägssällskapet Ringlinien som sådant är inte föremål för någon brottsutredning. Föreningen har inte ens hörts om upplysningar i den utredning som föregick den aktuella domen. Föreningen hör också till de drabbade, även om det på inget vis kan jämföras med vad en ung människa i det här fallet har drabbats av.

 Spårvägssällskapet Ringlinien
Dan AronssonInga kommentarer:

Skicka en kommentar