torsdag 7 april 2016

Cancerfonden avbryter kampanj

Det är bara några dagar sedan Cancerfonden lanserade sin kampanj "Nej till cancer". Ingen säger frivilligt ja till cancer så nu slutar kampanjen. Enligt Cancerfonden kunde man undvika cancer genom att sola mindre, genom att sluta röka och inte dricka så mycket. Det var ett sätt att ge människor med cancer dåligt samvete. Min sambo som dog av cancer år 2014 och blev  57 år gammal hade varken rökt, druckit eller solat särskilt mycket i sitt liv. Han rökte inte alls under sitt liv, men fick ändå cancer i halsen. 

Vem som helst kan få cancer. Ja så är det. Personligen tror jag mer på stress som orsak. Det stämmer mer med de jag nu känner och har känt som har eller har haft cancer. För att leva länge behöver man ändra sitt inre hörde jag någon säga på TV i dag. Jo det kan stämma. Själv har jag blivit tvingad av livet att ändra mig i stort sett varje dag. Och jag gör det numera med glädje. Det tror jag är rätt inställning.

"Vi har tagit del av kritik från såväl patienter som anhöriga som känner sig både skuldbelagda och sårade. Detta är djupt olyckligt och självklart tar vi till oss detta. Det har naturligtvis aldrig varit vår intention att skuldbelägga någon eller insinuera att de som insjuknat i cancer kunde "valt bort" sin sjukdom. Det kan man inte." Det skriver Cancerfonden nu. 
Här är vi på promenad den 11 oktober 2014. Jag och min sambo sedan drygt 30 år. Plus vårt gemensamma barnbarn och hans mamma. Den 5 december dog Olle Blomkvist. Ta vara på livet så länge ni lever! 



1 kommentar:

  1. Jag delar din uppfattning.
    Man kan bli väldigt, väldigt sjuk av stress.

    SvaraRadera