söndag 17 april 2016

Erdogan har en liten penis

Det är ett skämt som inte tåls av den nuvarande presidenten i Turkiet fast det inte ens uttalades i hans land utan i Tyskland. Men förbundskansler Angela Merkel har nådigast gett rättsväsendet i Tyskland i uppdrag att undersöka huruvida detta ursprungligen tyska satirikerskämt uttalat av Jan Böhmermann den 31 mars i år är straffbart. 

Det låg ute som klipp på nätet, men är nu bortplockat. Han sade värre saker än så också: att Erdogan var bög och ett dumt svin, att han förtryckte kurder, slog kristna och tittade på barnporr. Nu har en dansk komiker upprepat det hela för att se effekten av det. Erdogans advokat, som är från München, har lämnat in en anmälan om ärekränkning i Tyskland och Angela Merkel har tillåtit att rättsväsendet startar en förundersökning om detta mål. En fällande dom kan ge fängelse i upp till tre år. Yttrandefrihet finns i Tyskland men med undantag för ifall någon förolämpar en persons heder eller främmande stats institutioner eller representanter. Ifall det verkligen blir en rättegång och fängelsestraff ska Jan Böhmermann se det som en utmärkelse tycker jag.

Någon som inte skäms det minsta för att ha världens minsta penis är Enrique Iglesias, som berättade detta för publiken i Melbourne Australien. Han sade att han hade den minsta penisen i världen. Helt allvarligt. Och detta redan år 2011. Men han är ju smörsångare och kanske inte vill bli jagad jämt av alla fans. Olika är världens mäns bevekelsegrunder! Minsann. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar