måndag 25 april 2016

Pressträff med miljöpartiet

UPPDATERAT
Nu blir det pressträff med miljöpartiet på förmiddagen. Vad ska de säga? Ska de avgå? Ska de klappa ihop och lämna regeringen? Nä, förmodligen inte. Detta ingår alldeles säkerligen i skademinskningarna för partiet, som har visat sig vara lika omoget, som när det startade för mer än 30 år sedan. Naivitet och blundande för islamister har gjort att partiet i dag ser ut att vara genomsyrat av ett övertagande av krafter från Turkiet. Pressträffen är utlyst till 11:30 och offentliggjordes med lite tid för pressen att förbereda sig. Det blir i riksdagens presscenter.
11:40
Ja det blev mycket skrik och lite ull som gumman sa som klippte grisen. Det här var ett propagandanummer för att språkrören Fridolin och Romson skulle få mandat för att fortsätta leda miljöpartiet. Ordet "grön" användes mycket. Då i den trevligare och gamla betydelsen av att vara för miljön. De ska gå stärkta genom det här sade Fridolin. De skulle lära av sina misstag. Allt skulle disktueras och de ska få en nystart om tre veckor när det är kongress i Karlstad. De vill inte avgå, men öppnar för att lämna över om det finns någon annan, som är bättre lämpad. Men de vill fortsätta. Valberedningen ska undersöka om det finns några andra som kan ta över. Det har de bett om.
12:41
Alla medier kör på att de båda språkrören är beredda att lämna sina poster. Nej det är de inte alls. Det där har ni missuppfattat kära medier, utan de har sagt att om valberedningen för miljöpartiet kan hitta några som är beredda att ställa upp och om dessa kan få kongressens förtroende så tänker de båda kliva åt sidan. För de är ju demokrater. Ingen valberedning i vilket litet sammanhang som helst skuttar aldrig in tre veckor innan det ska väljas om till styrelsen och kommer in med nya kandidater. Och särskilt inte när det handlar om en partistyrelse till ett parti som sitter i regeringen. Om inte allt detta var så parodiskt skulle jag slita mitt hår och klä mig i säck och aska, men jag är så van att jag knappt gäspar åt spektaklet. Ack Sverige! När kommer den turkiska regeringen att ta över?

Tomas Ramberg på Sveriges Radio nosar på begreppet skendemokrati. Jo där står de båda språkrören och känner sig så säkra på att inget kan rubba dem så de liknar diktatorer i sina uttryck. Inte värdigt ett svenskt parti.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar