måndag 18 april 2016

Sverige är sämst i EU

Sverige som land är sämst på att säga ifrån i EU. Våra företrädare tror att alla andra länder ska hålla vad som lovas. Det görs absolut inte. De ekonomiskt lågt liggande länderna i öst och naturligtvis Grekland är alltid illa ute och försöker trixa sig igenom avtalen och handla så att det blir bäst för dem. Turkiet har lyckats få något slags halvt inträde i EU och kan påverka politiken genom att hota med miljoner flyktingar och samtidigt kör SVT något slags race om vart EU är på väg. Ja vart tror de när deras egen undersökning visar att förtroendet för EU sjunker rekordsnabbt i Sverige och att bara 39 procent tycker det är bra att vi är med i EU medan det var 59 procent tidigare förra hösten. 

Göran von Sydow som är statsvetare tror att vi lyssnar uppåt på vad offentliga företrädare säger. Han har tydligen fördomar om svenska folket och tror inte att det kan tänka på egen hand. EU fungerar uppenbarligen inte. Det är tydligt för var och en som kan räkna antal krismöten. Länder struntar i direktiven uppifrån i Bryssel om det inte gynnar dem själva och EU råkar ofta in i utpressningssituationer. Också från Turkiet som inte är medlem i unionen finns gott om påtryckningar. EU består av 28 statliga demokratier och är det största överstatliga samarbetet i världen. EU ska förhindra att ett nytt storkrig bryter ut i Europa, men EU självt blir till slut en fara för detta.

Personligen så hoppas jag att Brexit blir verklighet i sommar när britterna går till omröstning om ifall landet ska vara kvar i EU den 23 juni. Det skulle ställa allt på sin spets. Ett EU utan Storbritannien är inte hållbart. Där bor 64 miljoner som har sin egen politik att tänka på och de vill absolut inte ha de problem, som resten av Europa redan har. De har också fått sin beskärda del av terror. Redan från början har EU påmint om Sovjet med ett uppifrån påtvingat system för att alla skulle bli rikare än de redan var. Och denna propaganda har spritt sig till både Afrika och Asien så att alla vill komma hit och bli rika. EU är en ohållbar koloss i längden och utvidgningen av medlemsstaterna har gått alldeles för fort. 

Det borde ha förblivit Västeuropa som hade en affärsmässig allians och inte också Östeuropa. Det har hela tiden varit för stor skillnad i både ekonomi och inställning till demokrati. Rädslan för Ryssland har gjort att fler och fler länder skulle anslutas till EU, men Ryssland hotar ändå. Ibland kan man förtvivla om världens tillstånd. Vad hjälper det att grabbarna i Bryssel diskuterar när inte folken är med på det? Ohållbart som sagt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar