torsdag 14 april 2016

Mehmet Kaplan förolämpar Bert Karlsson

UPPDATERAT
För att bortförklara att vår miljöpartistiske bostadsminister satt vid samma bord som fascister under förra året så jämfördes Bert Karlsson med att vara en sådan "knäppskalle" som kunde ha besökt kungen på middag och då skulle väl inte reportrarna ha ringt till kungen? En mycket märklig bortförklaring, som nu har betts om ursäkt för, på facebook av den som uttryckte sig så på Kaplans vägnar. Men det räcker inte tycker Bert Karlsson som vill anmäla Mehmet Kaplan för förtal. De tycker jag absolut att han ska göra. 

Jag har sedan länge ett gott öga till vår bostadsminister, som har liten förståelse för landet han bebor. Han var indragen i en härva där pengar hade samlats in till en moské i Husby år 2014 och medlemmarnas pengar försvann. Naturligtvis hade Mehmet Kaplan inte gjort något fel. Och när Nalin Pekgul ifrågasatte om han var muslim eller islamist också år 2014 så slog han ifrån sig och menade att hon behövde en fiende. Han brydde sig inte om att hon också är muslim utan menade att han alltid blir dömd just för att han är muslim.

Hans diskussion i en debattartikel då i Dagens Industri handlade om religion och liknade mer en predikan än en debattartikel. En minister i Sveriges riksdag kanske borde kunna skilja på religion och politik. Han verkade dessutom omedveten om denna sammanblandning. Och han var redan då bostadsminister. Mehmet Kaplan hävdade att Sverige var så rasistiskt och islamofobiskt att detta skapade jihadister. Dessa jihadister var dessutom som de frivilliga svenskarna i finska vinterkriget hade han kläckt ur sig tidigare under 2014.
16:05
Kritiken mot Kaplan fortsätter från alla håll. Både från vänstern och socialdemokraterna. Plus att miljöpartiet har gått ut med ett pressmeddelande. Visst borde Kaplan ha vetat vilka som satt vid bordet. De kände varandra väl innan han blev minister. Men nu vet han inte vilka dessa högerextremister är. En minister i Sverige måste veta vilka han umgås med och ta konsekvenserna av detta. Hela konflikten i Turkiet släpas nu in i regeringen i Sverige. Det är nackdelen med att ha utomlands födda i vår regering.
17:20
Även statsminister Stefan Löfven har reagerat och haft ett samtal i dag med bostadsministern. Han har förklarat för Mehmet Kaplan att man som minister inte kan skylla ifrån sig utan måste ta ansvar för vilka man träffar. Statsministern påpekar i ett uttalande att all politik i Sverige måste bedrivas "under demokratiska former och med respekt för alla människors lika värde och rätt." Pinsamt att han ska behöva säga detta i vårt land. Men han har nu knäppt bostadsministern på näsan och Kaplan har tydligt tagit avstånd från sina bordskamrater vid middagen. Räcker det med detta?
20:27
SVT vill visa sig duktiga och på styva linan och letar upp Mehmet Kaplans islamistiska möten med den skumma Milli Görüs. Men inte har han tid att träffa dem inte. Nä. Han slingar sig som en charmig orm när Rapport intervjuar. Nästan skrattretande att se hur SVT anstränger sig nu när vi har fått en riktig terrorist i Bryssel, som uppenbarligen är fostrad i Rosengård i Malmö. Oj då så det var sant det där att det fanns terrorister också i Sverige. Jajamen. Något som också Rosengårdsrapporten berättade för sju år sedan. Men då skulle detta tystas. Aje Carlbom påpekade som forskare att islamister ställde sig som grindvakter och kommunicerade sitt till det svenska samhället. Och överheten bland politiker bockade och bugade för dessa grindvakter. Mehmet Kaplan åkte på ett bananskal in i riksdagen och blev minister.
15.4.2016
Bostadsministern ringde sent på torsdagen vid halvelvatiden till Bert Karlsson och bad om ursäkt för vad hans pressekreterare hade sagt. Och Bert Karlsson är en förlåtande man så han kommer inte att gå vidare med någon anmälan för förtal. Bert Karlsson sade till bostadsministern att hans jobb är att ägna sig åt bostäder och inget annat. Så nu ska Kaplan åka till Bert Karlsson och få höra hur han ska lösa sitt jobb som minister. I maj någon gång. För Bert Karlsson vet precis hur detta ska gå till. Jag tror vi lever i Toklandet. På riktigt. 
17.4.2016
Nu är SvD på hugget och går tillbaka till 2009 för att hitta ett filmklipp där Kaplan jämför Israels regering med nazister. Ja kära nån. Det verkar även vår nuvarande utrikesminister Wallström tycka så det är väl inte något särskilt med det. Socialdemokraterna har alltid stått på palestiniernas sida för de var de förtryckta och de djupt förorättade. Nä det ska nog till något mer dramatiskt och i mera nutid för att Kaplan ska ryka. Men han har väl aktat sig för värre blamager än den att han åt middag med fascister förra året. Eller?
18.4.2016
Experterna tror att Kaplan förbereder någon slags avgång eftersom han gömmer sig och har ställt in ett framträdande i dag. Vi får väl se. Jag märker att jag inte längre tror på de demokratiska processerna. För mycket har hänt. Vi får väl se vad som händer. Ifall han ska avgå måste det ske snart. 
10:41
Också miljöpartisten Fridolin ställer in sina åtaganden. Kan det möjligen vara så att Kaplan får gå? Det skulle göra att miljöpartiet kan rikta in sig på sina frågor istället för att försvara en minister, som uppenbarligen inte kan vara jämlik. Och som i mycket liknar det som Europa bekämpar i nuläget. Han fick hålla på tidigare då när vi skulle ta emot hela världen och också lät terrorister komma tillbaka och få sjukvård här utan efterräkningar. Men nu?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar