onsdag 13 april 2016

Doktorand gripen vid Uppsala universitet

UPPDATERAT
En man i 27-årsåldern som är doktorand vid Uppsala universitet har gripits misstänkt för utpressning med gift, narkotikabrott samt brott mot användning av kemiska material som krigsmaterial. Han har haft försäljning över nätet. Mannen greps nu i sin bostad, men har varit anhållen i sin frånvaro och spaningar på honom har pågått sedan i höstas. Uppsala universitet har varit polisen behjälplig i fallet. Något annat har naturligtvis inte varit aktuellt. 

Det handlar dock inte om terrorism säger polisen, utan detta har rört sig om biomedicinska preparat. Hur de vet att inte påtänkta terrorister kan ha varit intresserade framgår inte. Inte heller vilken nationalitet mannen har. Det kan vara så att det är en gästande doktorand. Som doktorand är den enskilde en av "framtidens nyckelpersoner" säger Uppsala universitet. Hur detta har gått till att en kriminell är antagen av vårt kanske främsta universitet är en gåta, men det kanske får sin förklaring så småningom.
15:21
Enligt Expressen kom doktoranden från ett annat europeiskt land år 2012 och enligt tidigare hyresvärden var han "jättetrevlig". Fast han blev lite nedstämd när det tog slut med kärleken. Tänk att kriminella kan vara trevliga! Det är väl ingen överraskning. Det var terroristerna i Bryssel också. FBI sägs ha varit inkopplade på fallet och deltog i tillslaget mot mannen med tre utredare. 
14.4.2016
Den gripne är en forskare med tyskt medborgarskap och med turkisk bakgrund. Han är doktorand i cell- och molekylärbiologi vid Uppsala universitet.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar