torsdag 7 april 2016

Göteborgs-Posten har problem

UPPDATERAT
Denna tidning som var ett föredöme tidigare i utseendet har blivit sämre att läsa än den mest amatöraktiga blogg. Uppenbarligen har tidningen problem. Ekonomiska sådana tydligen eller också tror de att genom att bara lägga ut rubriker och sensationer så fångar de in ungdomen. Anledningen till ändringen av tidningen sades vara att det skulle bli lättare att läsa på mobilen. Jaha. Så ingen läser längre än till rubriken numera?

Det är en katastrof rent nyhets- och läsemässigt att en tidning försämrar sig själv så här. Om tidningen tror att det ska gynna prenumeration på densamma så biter de sig säkert i tummen. Jag läste den på nätet för att få en annan vinkel än stockholmstidningarnas, men nu är det inte ens idé att gå in och titta på rubrikerna. Märkligt! Så fort går det att förstöra en tidning.

Inga andra tidningar i Sverige ser så konstiga ut som GP nu gör. I min version på datorn finns stora grå eller vita blaffor. Antagligen där annonserna kommer in. Men ingen bryr sig om annonser som inte följs åt av någon informativ text. Det är lika bra att sluta läsa genast. Så tråkigt! Vad är det för galningar som har utformat tidningens förstasida enligt nedan: 


23.5.2016
Inte bara Göteborgs-Posten har problem utan hela koncernen därför har de bett om rekonstruktion. Det är för dyrt med medieimperier i dessa dagar. Tjugosex tidningar ingår i Stampen och 3 000 anställda hotas nu av avsked. Det kanske är läge att lägga ned lite småtidningar här och var. En av dessa tidningar jobbade min far rätt mycket på Kungälvs-Posten. Men det var i förra århundradet. Frågan är om inte många av dem har överlevt sig själva. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar