torsdag 28 april 2016

Han förstörde matchen

UPPDATERAT
Två anmälningar har kommit till polisen angående knallskottet i går, som förstörde matchen mellan IFK Göteborg och Malmö FF. Det rör de som fanns på planen. Misshandel av spelaren Tobias Sana, som värmde upp vid sidan av planen och misshandel av assisterande domaren Mathias Klasenius. 

IFK Göteborg säger att de vet vem som kastade knallskottet in på planen och chockade de båda. Han finns på film och är identifierad.  Namnet har de inte ännu, men snart så. Det viktiga är att den här personen inte får gå in på arenan igen. Han kan bli avstängd upp till två år. Det var IFK-supportrar som stod där mannen som kastade befann sig. Det betyder att Malmö FF ska vinna matchen med 3-0 fast det stod 0-0 då i 77:e minuten när knallskottet kastades. IFK Göteborg ber om ursäkt för det inträffade. Det är ovanligt att personer som kastar knallskott blir personligen straffade, men här kan det bli så. Oftast gömmer den sig i folkmassan, men här finns allt på film.
14:58
Tobias Sana som tog en hörnflagga och kastade mot läktaren när han nästan träffades av knallskottet säger att det var det dummaste beslutet i hans liv och att han vill be om ursäkt för detta kast. Han reagerade så av chocken. Malmö FF, som är hans lag, har beslutat att inte vidta några åtgärder mot honom. 
29.4.2016
En man född -87 anhölls i går kväll för brottet. Han förhördes då kort och ska förhöras i dag igen. Han befinner sig på polishuset i Göteborg.
10:33
Mannen som är anhållen har tidigare haft tillträdesförbud och han kunde ha haft det nu också, men polisen har inte lämnat detta vidare. Han åtalades så sent som för en månad sedan för främjande av flykt när han hjälpte en kompis fly från polisen. Mannen fick redan 2010 ett tillträdesförbud och han har dömts för en rad brott, bland annat misshandel, övergrepp i rättssak och narkotikabrott. En riktig bråkstake med andra ord, som borde portas på livstid från att någonsin gå på fotboll. 
17:15
Mannen är på fri fot, men straffas med tillträdesförbud till fotbollsmatcher i två och ett halvt år.
5.5.2016
Som väntat tilldömdes Malmö FF matchen med 3-0.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar