lördag 16 april 2016

Lars-Inge Svartenbrandt är död

UPPDATERAT
Han dog i en lägenhetsbrand i Kopparberg och blev 70 år gammal. Jag kan inte säga att jag sörjer honom särskilt djupt. Han var en brottsling större delen av sitt liv och satt i fängelse i mer än 40 år bland annat för en lång rad rån. Han hade cancer och ville gå bort brinnande har hans fru berättat. Han greps senast för ett år sedan och var en obotlig kåkfarare. Vilket eftermäle!

Nu brann det i lägenheten och Svartenbrandt som länge hade velat bli av med sina smärtor kanske hade orsakat denna brand själv. Hans fru var också där men hon räddades av brandkåren och hon uttrycker sin smärta på sin blogg över hans död. Polisen larmades först till lägenheten för det var bråk där. Då polisen kom dit var det kraftig rökutveckling så då larmades brandkåren och ambulans. Det fanns bensin i lägenheten var uppgiften först och kanske hade detta hjälpt till med det häftiga brandförloppet. Han dömdes senast i slutet av november förra året till två månaders fängelse. Hans dotter Jackie Ferm skriver samtidigt ungefär om självmord i en dröm på sin blogg.
17.4.2016
I dag skriver änkan Lena Carlander att hon vill gå och se Djungelboken. Inlägget andas en lättnad över allt och tidigare lade hon ut bilder från sin egen räddning och tackade alla som hade hjälpt till. Ja, ja äntligen blev hon av med karln. 
16.5.2016
Jodå han orsakade branden själv. Det är konstaterat.

1 kommentar:

  1. Så var det slut då efter allt elände.
    Jag har intervjuat hans dotter.
    En fin liten tjej...

    SvaraRadera