måndag 25 april 2016

Turkiska riksförbundet kan få betala miljoner

Turkiska riksförbundet har ett statligt stöd på drygt en halv miljon kronor per år. Nu utreds om detta är ett demokratiskt förbund. Det var vice ordföranden i förbundet som stod offentligt och skrek: "Död åt de armeniska hundarna. Död! Död!". Så ropade han i en talarstol på Sergels Torg i Stockholm. Det Turkiska riksförbundet har blivit anmält flera gånger för att de inte är demokratiska och detta utreds nu av Myndigheten för ungdoms- och civilförsvarsfrågor. Om förbundet inte får statligt stöd så kommer det inte längre att finnas. De kan bli tvungna att betala tillbaka miljoner. 

Turkiet är ett land som går alltmer mot att bli islamistiskt. Det styrs av det islamistiska partiet AKP och president Erdogan försöker genom utpressning förmå EU att låta turkiska medborgare får resa fritt till EU utan visum. Varför Sverige ska stötta islamistiska organisationer är svårbegripligt. Turkiets ambassadör försökte också påverka TV4 att inte sända programmet i går om folkmordet på armenier år 1915. Jag skrev om detta folkmord på 80-talet i DN, för redan då gjordes det filmer om vad som hände. Men denna konflikt är i högsta grad levande än i dag. Det som hände då var att det Osmanska riket tömdes på sin kristna befolkning. Varför man inte ska få berätta detta i dag är inte heller så enkelt att inse.

Här skrev jag om att Turkiet inte passar i EU på grund av att landet återigen sammanblandar religion och politik. Och här om att Turkiet vill återvända till det Osmanska riket som gick under 1923.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar