torsdag 14 april 2016

Sverige är ett uselt land

Vi tar inte hand om våra tiggare för de är lika många som förra året och vi tar heller inte hand om de utsatta barnen. Vi är mycket sämre på det än våra grannländer. Så fort har det gått att förstöra grunden för samhället. Tiggarna sitter utanför alla affärer och barnen far illa. 

Men tiggarna är inte våra och barnen kommer ofta utifrån för vi har importerat 35 000 ensamkommande barn bara det senaste året. Inte märkligt att de mår dåligt. Tiggarna vill inte åka hem utan stannar här långt in på våren fast de borde ta hand om sina egna barn. Och naturligtvis blir det en inkomstklyfta mellan de barn som är födda och uppvuxna här och alla nya importerade. Dessutom föder de föräldrar som kommer hit nya massor med barn och har inte särskilt stor ekonomisk förmåga att ta hand om dem. Men vi har slutat att ta hit så många av dem. Förhoppningsvis. För siffrorna det gällde var 2013 och då var det så här dåligt. Ännu värre lär det således bli. Vi lär åka ned en bit till i listorna över fattiga barn.

Unicef tycker vi ska skärpa oss och uppföra oss som våra grannländer där barn har det bättre. Kan som sagt bero på vår stora import och att de andra länderna inte alls är lika förtjusta i att importera varken föräldrar eller barn. Norge, Island, Finland och Danmark ligger i topp när det gäller att ta hand om barnen medan Sverige kommer först på 16:e plats. Sluta importera barn! Jo vi har nästan gjort det, men kommer att få dras med efterverkningarna under något decennium. Minst.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar