söndag 10 april 2016

Tonåring avrättad i Södertälje

UPPDATERAT
En man född 1997 har avrättats med fyra eller fem skott i Södertälje på Klotvägen. Det är ett lugnt område med villor, men mannen blev skjuten i en bil och var skottskadad när polisen kom fram. Antagligen ditlurad. Polis försökte rädda hans liv på väg till sjukhuset, men han förklarades avliden där.  De anhöriga är underrättade och en förundersökning om mord är inledd. Fram till och med mars månad inträffade 39 mord/dråp i Sverige, ungefär tre mord i veckan. Här skrev jag om dessa mord.

Här är vad polisen skriver om mordet i Södertälje. 
13:42
Mordoffret har släktrelationer till gangstervärlden i Södertälje, där flera medlemmar har blivit dödade. Det rör sig om grovt organiserad brottslighet. I Södertälje har det tidigare skrutits med att den grova brottsligheten har bekämpats med framgång, men tydligen inte helt och hållet. Det finns ett syrianskt nätverk kallat Södertäljemaffian/nätverket och rättegångar har genomförts mot dem.
17:33
Det rör sig om Eddie Moussas systerson. Den mördade bodde på Klotvägen 13 i Södertälje. En ren avrättning som sagt. Eddie Moussa dog tillsammans med sin bror i juli 2010. Skjutna de också. 
12.4.2016
Nu har medierna kommit lika långt som många andra hade för ett par dagar sedan. Och Länstidningen i Södertälje säger nu att polisen tittar på det nära släktskapet till bröderna Moussa. Den syrisk-ortodoxa kyrkan, som sörjer detta nya mordoffer, har tidigare varit inblandat i miljonbedrägerier. Här skrev jag om detta.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar