måndag 10 september 2018

Annie Lööf kräver att Stefan Löfven avgår.

UPPDATERAT
Annie Lööf (c) kräver nu att statsminister Stefan Löfven avgår så att det går att lämna respektiva block i riksdagen och förutsättningslöst inleda förhandlingar. "Det rimliga vore att Stefan Löfven avgår så att vi på riktigt kan påbörja ansvarsfulla blocköverskridande samtal mellan alliansens fyra partier och nuvarande regeringspartier för att se hur vi under hösten kan forma en ny, ansvarsfull, handlingskraftig regering", skriver hon på sitt instagramkonto.

Ja naturligtvis ska inte Stefan Löfven bita sig fast vid statsministerposten. Det är totalt dödfött i nuvarande situation när valresultatet är så jämnt. Ifall han och det andra blocket håller fast vid att inte förhandla med Jimmie Åkesson (sd) så är det rimliga att statsministern avgår. Det finns ingen majoritet för socialdemokraterna, inte ens tillsammans med vänstern och miljöpartiet. Stefan Löfven måste lämna innan han blir bortröstad när statsminister ska utses. Annars lär han få stå där med skammen.

Vi får se om det går upp för honom nu när han pratar med sina närmaste på högkvarteret på Sveavägen. Det ansvarsfulla för landet är att inte vara obstinat utan avgå och låta de här fjorton dagarna fram till att riksdagen samlas bli ett konstruktivt arbete för att få fram en ny statsminister och en handlingskraftig regering. 
12:29
Anders Ygeman (s) hade just en presskonferens på högkvarteret på Sveavägen. De tänker inte släppa statsministerposten. Det är naturligt, sade han, att det största partiet har den posten. Och han ser framför sig att det blir en blocköverskridande regering. Så statsministern biter sig fast vid makten som en riktig bullterrier. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar