måndag 3 september 2018

Folkhemmet kräver 75 procent i skatt

Hela 75 procent i skatt betalar G W Persson om man ska tro honom och enligt honom är det alldeles rätt. Han betalar tillbaka att han som föddes samma år som jag (1945) har haft det så hiskeligt bra i Sverige. Att han från arbetarklassen fick chansen att utvecklas och studera i det uppbyggda folkhemmet. Pappa var timmerman och mamma hemmafru. Att han växte upp i Stockholm har också sin poäng på Gärdet och Valhallavägen. Rätt bra trakter. Det är tur att inte alla som är födda på 40-talet måste betala 75 procent i skatt. Då skulle denna generation helt enkelt bli hemlösa och svälta ihjäl. Men G W Persson förklarar att han är trogen den socialdemokrati, som har hjälpt honom genom livet. 

Det är däremot inte alla andra i den generationen för många har blivt besvikna och känner sig bestulna på pensionerna. G W Persson älskade sin pappa och hatade sin mamma. Så han har fört över denna sin kärlek på storpappa staten och socialdemokratin. Enligt en syster var G W Persson lik deras mamma och pengar plus status väldigt viktiga för dem bägge. Men hatet till mamma berodde på att hon simulerade sjukdomar. Hon levde tills hon var 94 och G W Persson försonades aldrig med sin mamma. En sorglig historia. Mamman använde sina inbillade sjukdomar för att kontrollera familjen och låter som en klassisk instängd hemmafru.

Folkhemmet med hemmafruar finns naturligtvis inte längre och sista spiken i den kistan kommer att sättas nu på söndag. Då faller hela bygget ihop, självförvållat av socialdemokratin och vänstern. Själv kommer jag inte att sörja detta särskilt. Det har vänstern ordnat till genom sin huvudlösa och övermaga politik, som har betecknat Sverige som en humanistisk stormakt. En återklang från fornstora dagar, från 1600-tal och stora landvinningar i Europa genom 30-åriga kriget. Det har tagit hundra år sedan rösträtten infördes att låta människor genom öppna dörrar in i landet riva hela detta bygge. Det skulle vara ekonomisk jämlikhet för hela världen i Sverige. Totalt huvudlöst och självdestruktivt. Nu går 1900-talet och folkhemmet slutligen i graven. 
Per Albin Hansson blev riksdagsledamot 1918.
Han stod bakom hela folkhemsbygget.
Hemmafru och två barn var idealet.
Dags att begrava detta.
Faksimil från Google. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar