söndag 16 september 2018

Ebba Åkerlunds pappa bitter över samhället

Ebba Åkerlunds pappa Stefan skriver på Expressen Debatt att Sverige som samhälle inte skötte sig. Han menar att hans flicka skulle ha levt om den svenska staten och de olika politiska ledningarna "under de senaste decennierna" hade skött sina jobb. Då skulle terroristen Akilov inte ens ha befunnit sig i Sverige och aldrig kunnat uföra sitt terrordåd på Drottninggatan förra året i april. 

Jo så där kan man alltid säga. För det finns mycket som samhället inte har skött de senaste decennierna. Men man kan lika gärna påstå att om Ebba Åkerlunds mamma och pappa inte hade skilt sig och hon inte skulle ha träffat sin mamma, eller gått i Manillaskolan så skulle hon inte ha befunnit sig på Drottninggatan och blivit nedmejad av lastbilen, som terroristen Akilov framförde. Den där fredagseftermiddagen den 7 april förra året.

Stefan Agerbark säger att hans liv är förstört. Det är verkligen en överdrift. Vi råkar alla ut för att människor dör omkring oss, som vi hade velat ha i livet. Det här låter som gnäll i största allmänhet. Men varken migrationsverket eller polisen gjorde sitt jobb enligt Ebba Åkerlunds pappa. 

"Ebbas mördare kom till Sverige på grund av en huvudlös asyl- och migrationspolitik som saknar motstycke i Europa, ja faktiskt i hela världen. Och han var kvar i Sverige på grund av en dysfunktionell statsförvaltning, delvis en följd av den överbelastning som den förda politiken hade skapat. Det är de etablerade partierna i Riksdagen – både Alliansen och de rödgröna – som bär ansvaret för den politiken. Det är också de som bär ansvaret för att alla som ifrågasatte den politiken – också i deras egna led – brännmärktes."

Det Ebbas pappa glömmer är att detta var resultatet av att en massa goda människor hade röstat fram dessa politiker och att folket under årtionden hade tyckt att vi skulle ta emot invandrare och flyktingar. Ingen kunde föreställa sig att det skulle betyda massvandringar genom Europa för att få komma till paradiset Sverige. EU:s gränser och lagar skulle stoppa detta, trodde alla. Ebba Åkerlunds pappa vill nu inrätta en ständig haverikommission för att detta inte skulle upprepas. Den ska vara frikopplad från staten och se till att våldsmonopolet sköts bättre från statens sida. Tidigare har han startat en minnesfond för sin dotter. 

Här skrev jag om terrordådet på DrottninggatanOch här om Ebba Åkerlund. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar