onsdag 5 september 2018

Två knivskurna av elev på mellanstadiet i Jönköping

UPPDATERAT
Två elever har knivskurits av en elev som är minderårig i Råslättsskolan i Jönköping. Den unge icke straffmyndige pojken är omhändertagen och en av de skadade har förts med ambulans till sjukhus. De båda knivskurna fick ytliga skador. Pojken hade en större kniv som han skar de andra med. En förälder Karim Alaloush säger att "det känns som Syrien igen". Han har två små döttrar på skolan, men fick inte gå in och hämta dem. Fem polisbilar fanns vid skolan, men vid niotiden var det akuta skedet över. 

Det här är inte det allvarligaste som har skett i Sverige den senaste veckan. Sju misstänkta mord har inträffat. Det värsta var ett så kallat familjedrama där fadern i 40-årsåldern dödade sina båda små barn och deras mamma i Västra Frölunda i Göteborg. Han har erkänt och har begärts häktad. Han har jobbat åt spårvägen i Göteborg och har aldrig visat några våldstendenser. Familjen var mycket religiös. Ingen anade något innan detta hände. I Malmö och i Helsingborg sköts två unga män i går. Den ene är död och den andre från Helsingborg förd till sjukhus med livshotande skador. Ingenting blir bättre i Sverige. Våldet ökar hela tiden. Mer än ett mord per dag hittills i september.
17:30
Mannen som mördade sin familj är nu häktad på sannolika skäl. Han har sitt ursprung i Irak. 
6.8.2018
Pojken som knivskar två på Råslättsskolan hade länge förberett sitt dåd på sociala medier. Han hade beställt en Scream-mask och berättade när den hade kommit. Polisen har beslagtagit datorer i hemmet. Skolpersonal såg vad som hände och ingrep snabbt. Pojken gick hem och bytte kläder efter dådet och gömde de andra kläderna under sin säng. Nu kommer polis, socialtjänst och föräldrar tillsammans att prata med pojken. Han skulle hämnas på andra elever som hade förstört hans och hans vänners liv.
14:14
Mannen som tog död på sin familj i Västra Frölunda hade skrivit på skilsmässopapper på fredagen tillsammans med frun. På söndagsmorgonen var hans familj borta. Frun skulle ha fått vårdnaden om de båda små barnen. Han blev svensk medborgare år 2006. 
Råslättsskolan i Jönköping har renoverats för drygt 70 miljoner.
Men våldet finns där ändå. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar