tisdag 18 september 2018

Stefan Löfven avgår inte

UPPDATERAT
Statsminister Stefan Löfven tänker inte avgå självmant, men socialdemokraterna för samtal med andra partier. De tänker inte föreslå en socialdemokratisk talman, utan öppnar för en borgerlig sådan som kan ha stöd från många partier. Alliansen vill ha en talman som är moderat och heter Andreas Norlén. På måndag ska en ny talman utses och sedan ska en omröstning om statsministern äga rum förmodligen på tisdag nästa vecka. Helt klart är att statsministern då måste avgå för både Alliansen och sverigedemokraterna har sagt att de ska rösta bort honom. Det finns ingen anledning för Stefan Löfven att avgå, menar han, för han företräder det största blocket och största regeringsunderlaget. 
20.9.2018
Statsministern spelar räv med de andra partierna och har naturligtvis en egen kandidat i rockärmen till talmansposten. Att han är knuten till LO har jag skrivit om tidigare, för han låter som en facklig förhandlare, och LO oroar sig nu för att han ska gå ihop med borgerliga partier. Sällan har LO framträtt så klart och velat påverka regeringsbildningen som nu i år. Facket oroar sig för att lönerna ska bli lägre och att arbetsrätten ska påverkas. Både centern och liberalerna har gått till val på så kallade inträdesjobb med lägre löner och att luckra upp lagen om anställningsskydd. 
11.01
Han har på EU-toppmötet hävdat att EU ska ha en gemensam flyktingpolitik och att alla länder ska ta emot lika många flyktingar. Det är sista rycket han gör som statsminister. Det är lönlöst att försöka tvinga Polen, Ungern eller Österrike att gå med på detta. 
Karikatyrer på Löfven.
Faksimil från Google. 

Jeander har gjort dem. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar