lördag 15 september 2018

Sverige sjunde bästa landet

UPPDATERAT
FN:s utvecklingsfond UNDP har presenterat fakta över världens länder och Sverige har tagit sig från en 14:e plats för två år sedan till en sjundeplats i år. Vi är så duktiga och ordentliga i vårt land som vi alltid har varit. Inkomstskillnaderna i Sverige är dock större än i alla våra grannländer Norge, Danmark och Finland. Så de fyra åren med socialdemokraterna har gjort att vi har fått ett mer uttalat klassamhälle. Bnp per capita ligger på ungefär 380 000 kronor i Sverige. Sämre än 2016 då bnp per capita låg på ca 463 000, men vi är så många fler nu som ska dela på alla inkomster. Bara det senaste halvåret har vår befolkning ökat med drygt 51 000 personer. 
8:32
För övrigt har redan en ny finanskris börjat i världen, säger Sky News. Skulderna i världen överstiger världens bnp tre gånger om. Krisen kommer dessutom bli värre än den som drabbade 2008 då Lehman Brothers gick i konkurs. Räntan väntas dessutom stiga i USA. 
15:55
Minns ni att Sverige var landet med det bästa ryktet? Det var i somras i juni. Undrar hur det är nu. Efter alla bilbränder i augusti och att Sverige inte längre har någon ordentlig regering, men valet är över och statsministern vägrar avgå. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar