torsdag 13 september 2018

Rösträkningen blir klar i dag

UPPDATERAT
Jodå vi kommer att få veta hur det gick i valet i dag. Åtminstone preliminärt. För det verkliga resultatet kommer inte förrän i morgon då länsstyrelsen har räknat klart. Kanske. Vi får se. Ha tålamod! Eftersom folket är totalt splittrat enligt statsminister Stefan Löfvens sätt att räkna så blir det långbänk. Han ska regera. Punkt. 

Sverigedemokraterna ska hållas utanför igen. Så mycket det går och Tyskland är som vanligt förebild för vårt land, där det tog ett halvår innan Angela Merkel fick ihop socialdemokraterna med CSU och CDU, som tidigare hade gått ihop. De är båda systerpartier och kristdemokrater, men CSU anses stå längre åt höger. I Tyskland har dock inte så många röstat på Alternative für Deutschland - 12,6 procent förra året - som folket har gjort i Sverige på sverigedemokraterna. Men det blir väl kanske pannkaka här i Sverige nu igen. Vi får väl se. Tålamod kära folk.

Spelar det någon roll är den fråga som infinner sig. Kan inte lika gärna tjänstemännen regera Sverige? De andra är väl bara ett slags skådespelare som jobbar hårt för sin makt? Tröttsamt. Men låt dem sprattla lite till nu då så får vi se hur det går. Vi andra gör fortfarande så gott vi kan i landet och kämpar på. Det är nog inte bra för de som vill regera att låta detta dra ut i tid, för då kommer det mer och mer avslöjas hur illa det egentligen står till. Kommunerna måste börja ta hand om alla som har kommit hit nu. Utan statsbidrag. Mer skatter är av nöden. 
13:31
I Lycksele och Vadstena har man glömt att lämna valresultatet till Valmyndigheten så rösträkningen strular. De har lämnat det hela till länsstyrelsen, men som sagt glömt att det finns en till myndighet som ska ha rösterna. Fyra valdistrikt återstår. Men det lär knappast ändra ställningen som är alltjämt 144-143 mellan blocken. Rödgröna leder.
16:12
Så var alla valdistrikten räknade och ingen överraskning alls utan nu är det 144-143 mellan de båda så kallade blocken plus 62 för sverigedemokraterna. Valresultatet är inte totalt fastställt ännu utan det görs av länsstyrelsen. Tidigast i morgon fredag. 
14.9.2018
I morgon lördag utlovas ett nytt och fastställt resultat från länsstyrelsen. Borde inte betyda något särskilt för riksdagsvalet.
16.9.2018
Valet är kontrollräknat och ingenting mer har hänt, som påverkar det tidigare resultatet. 
13:40
Stefan Löfven har fortfarande storhetsvansinne och menar att eftersom de är största partiet har de regeringföreträde för de är störst med största och bästa regeringsunderlag. Han har låst sig och tänker inte avgå utan måste bli bortröstad

Faksimil från Jeander. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar