söndag 2 september 2018

Kära svenskar vägra bli ett förråat land

Rubriken har jag tagit från DN där en dansk journalist och författare Carsten Jensen vädjar till oss att inte bli "förråade", vilket i hans huvud betyder att inte rösta fel. Åt högerhållet till. Han ville inte ha det "majoritetens envälde" som finns i Ungern. I Danmark har den politiska inkorrektheten tagit över efter pk-åsikter som rådde tidigare. Det är rena helvetet enligt honom. Inte nog med det utan klimatet blir lidande av att 20 procent i Danmark röstar utanför de vanliga demokratiska partierna. I Danmark heter det Dansk folkeparti och i Sverige naturligtvis Sverigedemokraterna. Han ser Klimatstaten som efterföljare till Välfärdsstaten, där hela jorden kan enas kring en fråga. 

"Ska vi överleva planetens kris finns ingen plats för ett småskuret dom-eller-vi-tänkande. Vi måste räcka varandra handen över alla gränser. Populismen, de 20 procentens vanmäktiga uppror, är bara ett tillfälligt gupp på vägen och det är på tiden att vi inser att vi står inför utmaningar som bara kan mötas om vi törs ställa upp större mål för oss än att behaga Jimmie Åkesson."

Hans vädjande ovan som är lite märkligt egentligen. Vad har han med valet i Sverige att göra? Och varför tror han att de 20 procenten vill "behaga" Åkesson? Majoriteten har alltid bestämt i demokratiska val. Varför ska de inte göra det nu? Det där med förråandet är för sent. Det är redan kört. Det råa finns överallt omkring oss tyvärr. När gamlingar blir lurade, rånade och rycks av sina halsband, när ingen längre vågar gå ut på kvällarna. När det verkligen finns utanförskap i form av no-go-områden. När det dödliga våldet stiger hela tiden. Tröttsamt att upprepa det som har berättats om och om igen till leda utan att politiker har orkat göra något.

När Löfven nu beklagar och blir berörd av mordet på en tiggare, men inte orkade reagera när en svensk mor och son mördades på Ikea i Västerås, staden där han befann sig den dagen för tre år sedan. Men det är ju val om en vecka. Det var det inte då för tre år sedan. Och då hade regeringen ännu inte svängt utan det var öppna dörrar in i landet. När de borgerliga partierna inte längre går att skilja från socialdemokraterna. Inte är det då så märkligt att kring 20 procent kommer att rösta med sverigedemokraterna. Och den kompakta kampanjen från medier angående klimatet för att en sommar blev varm. Den förra var den kallaste på 155 år. Inte ens en varm sommar unnar överheten oss andra som inte ständigt kan resa till sol och värme. Bilbränderna upphör inte. Landet är redan förråat.
Och har varit så länge.
Faksimil från Google. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar