torsdag 13 september 2018

SVT ska inte ta ställning mot sverigedemokraterna

UPPDATERAT
Jan Helin programdirektör på SVT säger i dag att det blev fel i slutdebatten när det lästes upp ett meddelande efter denna debatt mot sverigedemokraterna. Folk förstår inte detta säger han för de känner inte till deras demokratiparagraf. Och i fortsättningen ska detta istället bakas in i programmen. Så självklart. 

Jag skrev om detta här tidigare och det är alldeles självklart att SVT inte ska recensera en debatt som en stor magister eller rektor i skolan. Det visade en oerhörd rädsla för Granskningsnämnden, som skulle banna dem trodde de om de inte sade detta. I fortsättningen ska således inte partier bannas på detta sätt, utan i debatter av det här slaget måste det väl ändå räcka med att andra partier naturligtvis reagerade och/eller att programledarna genast frågar vad detta betyder.

Dessutom var nyhetsinslaget om detta nu klockan 18 i Rapport likadant som förut. Jimmie Åkessons resonemang var avkortat mitt i meningen. Han sade fortsättningsvis att "det är klart att det då är svårt att få jobb" (om de invandrade inte är svenskar). Sedan fortsatte han: "Då måste man få förutsättningar att bli just svensk."
17.9.2018
Och här kommenterade inte SVT Forum när det var landsdagar som sändes direkt från sverigedemokraterna, fast partiet självt tog avstånd från vad denne sd:are sade och han är inte längre medlem i partiet. Detta "passerade under radarn" ursäktar sig SVT med. Det är nog så att ingen orkar riktigt lyssna till vad alla säger på dessa kongressmöten. Inte ens programledarna. SVT fälls nu av Granskningsnämnden.
Det kanske är slut nu med bugandet och bockandet?
Faksimil från Jeander. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar