fredag 21 september 2018

Miljöpartiet utanför riksdagen

UPPDATERAT
Jodå så var det att miljöpartiet skulle ha hamnat utanför riksdagen om de inte hade fått stödröster i sista stund från socialdemokraterna och vänsterpartiet. Folket ville inte ha dem i riksdagen egentligen. Tänk så lätt det skulle ha blivit att bilda regering utan miljöpartiet. Nu kämpade det röd-gröna blocket för att hålla sig kvar vid makten, men de flesta tror ändå att det blir en borgerlig regering. 

Det är Novus som har konstaterat att omkring 20 procent av rösterna på miljöpartiet var stödröster. Partiledningen för miljöpartiet gick ut strax innan valet och var rädda för att de behövde hjälp och att opinionsundersökningar om att de skulle komma in i riksdagen var fel. Partiet kände på sig att de inte längre var så populära efter avslöjanden om att en miljöpartist ville sälja röster bara två dagar före valet. Det var SVT och Uppdrag Granskning som avslöjade detta.

Och nu kommer vänsterpartiet att obstruera ända in i kaklet för att inte sverigedemokraterna ska få minsta inflytande i riksdagen. De har lanserat en egen kandidat till posten som andre vice talman i riksdagen. Den som tidigare har suttit Björn Söder från sd kan inte företräda riksdagen, menar Jonas Sjöstedt. När han tar i menar han att talmannen företräder hela folket. Så därför vill partiet ha Lotta Johnsson Fornarve som andre vice talkvinna. De har också uppmanat centerpartiet att ställa upp med en egen kandidat, men fått nej därifrån. 

De vill ha sluten omröstning, vilket de begärde också förra gången 2014. Men då vann sverigedemokraterna ändå denna. Rossana Dinamarca (v) fick kritik för bristande respekt när hon vägrade inleda sina anföranden med ”herr talman” när Björn Söder höll i talmansklubban. Hon sade också "du är inte min talman" när hon blev tillsagd. Hon gick även omkring med en tröja i riksdagen där det stod sd = rasister.  Rossana Dinamarca tillhörde de som sade att det inte fanns något hedersförtryck i Sverige för alla män var ju förtryckare. Dinamarca har nu lämnat politiken.

Mattias Karlsson (sd) har försvarat Björn Söder och menar att Jonas Sjöstedt har tryckt på Björn Söder åsikter han inte har och dessutom har Lotta Johnsson Fornarve varit med i vänsterpartiet på 70-talet då detta parti var kommunistiskt och lierat med bland andra DDR, Östtyskland. Lotta Gröning menar att den dokusåpa som utspelar sig nu beror av att partiledarnas rädsla för folket. Jo klyftorna har skapats av partierna under bara de senaste åtta åren. Hur ska detta sluta?
9:25
Som väntat kommer Alliansen i dag att föra fram Andreas Norlén (m) som ny talman. Han är nu ordförande i KU och han har varit aktiv politiskt sedan 15-årsåldern. Han har varit ansvarig utgivare för Kurirentidningarna, ett företag som hans mor har byggt upp. Han har familj och är 45 år.
14:17
Alliansen berättade att de tänker släppa fram Björn Söder (sd) som andre vice talman och att de inte kommer att släppa fram sd till ledande poster i utskotten i riksdagen. De nominerar som väntat Andreas Norlén (m) som talman. Socialdemokraterna kommer att presentera sin kandidat till talman klockan 15 i dag. Det är sista dagen att nominera talmän innan dessa ska väljas av riksdagsledamöterna på måndag i riksdagen. 
14:45
Åsa Lindestam väntas bli presenterad som socialdemokraternas talman. Hon är från Söderhamn och har suttit i riksdagen sedan 2002 och är 62 år gammal.
15:06
Jo det blev Åsa Lindestam som nominerades. Hon såg inte så glad ut på pressträffen där Anders Ygeman också befann sig och han menade att Alliansen hade upphävt "matematikens lagar" genom att nominera en egen talman. Han upprepade flera gånger att socialdemokraterna följer den praxis som har funnits i 40 år i riksdagen, men om det visar sig att partiet är det enda parti som följer denna praxis får de ompröva, sade en sur Ygeman. Det betyder i sin tur att de kan rösta för vänsterpartiets kandidat till andre vice talman, som står emot sd:s kandidat. Istället för att lägga ned sina röster som är praxis. 
22.9.2018
I Borlänge representeras miljöpartiet av hundra procent somalier. Tack vare att dessa kryssas ordentligt av sina landsmän. Somalierna kan inte få något inflytande med ett eget parti för de är för få, men det går bra att ta över det lilla miljöpartiet. Det finns ungefär 66 000 somalier i Sverige.

Här kan ni läsa om kommunismens brott mot mänskligheten. 
Faksimil från Google. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar