fredag 23 september 2016

Bruce Springsteen om sina depressioner

I kväll gästas Skavlan av Bruce Springsteen som berättar öppet om det som han själv har gått igenom under årtionden av depressioner. Hans pappa hade det också och åtminstone ett halvdussin av hans irländska släktingar har haft olika mentala problem. Han har använt både psykofarmaka och samtalsterapi under dessa årtionden för att hantera hur han mår. Han fyller 67 år i dag. Han har tidigare sagt att hans fru har räddat honom. Patti Scialfa har gett honom massor av kärlek och att hon har varit stark och stabil nog för honom. 

Musiken gjorde att han kunde centrera sig och rikta in sig på något, som gjorde att han kände sig hel. Han hade ett sådant driv när det gällde det musikaliska eftersom han inte stod sin pappa så nära som han ville. Hans fru har fått iväg honom till läkarna och sagt: den här mannen behöver piller. Han beskriver hur det har varit i självbiografin Born to run som kommer nästa vecka.

I Skavlan hinner han också med att kommentera den kampanj för att bli president som Donald Trump bedriver. Springsteen säger att den är mer absurd än en tecknad serie. Han tror inte på honom som vinnare och tycker att bara att han kandiderar är en skam för Amerika. Men han stöttar inte Hillary Clinton heller som han tidigare har gjort musikaliskt med exempelvis Barack Obama. 

Skavlan sänds i kväll klockan 21 i SVT1

Här kan ni se programmet om ni missade det.

1 kommentar:

  1. Bruce Springsteen fick också förmånen att konversera Margot
    Wallström, som möjligen ändå inte är lika stort Bruce-fan
    som Mona Sahlin ...

    SvaraRadera