lördag 17 september 2016

Joakim Lamotte hoppar på Värmdö

Och särskilt hoppar han på föräldrar som bor i Solna, Nacka och här på Värmdö för de har sina barn längst tid på förskolan av alla kommuner, enligt Joakim Lamotte. Ja det är inte så märkvärdigt för dessa föräldrar behöver inte alls vara så särdeles rika och de är tvungna att jobba precis som alla människor. Jag minns hur det var för oss när barnen var små. Det var våra barn och två barn till som alltid var kvar till sist vid femtiden på eftermiddagen på dagis, för jag och pappan jobbade i Stockholm. Lång restid. Och de andra barnen, som var kvar sent, hade en mamma som själv var föreståndare för ett daghem i närheten och pappan var busschaufför. De kunde inte hämta tidigare helt enkelt. Det här var ett föräldrakooperativ, en särskild modell för Värmdö, så vi jobbade också där ibland. Som föräldrar.
Snacka inte skit om föräldrar på Värmdö.
Klart att vi tar hand om våra barn.
Här är jag och Max. 

copyright fam Rudberg

Men Joakim Lamotte tror att det bara bor välbeställda och egoistiska föräldrar här på Värmdö i Nacka och i Solna, som struntar i sina barn. Bara fördomar. Det är snarare tvärtom att hit till Värmdö flyttar föräldrar för att barnen ska må bra för här finns natur och vatten. Och de ömmar förmodligen mer för sina barn än vad Joakim Lamotte någonsin har gjort för sina döttrar. Det luktar bara avundsjuka och skuldkänslor om hans påhopp eftersom både han och frun har egna företag och då är man upptagen. Hela tiden. Det blir inga 40 timmars veckor i sådan verksamhet. Mycket tjafs med frun kan tänka och barnen får väl klara sig själva en del. Eller så får barnens andra släktingar rycka in.

Och sedan är det faktiskt så att barn har man hela livet. Saker kan hända med barn även när de är vuxna. Just nu mår ett par släktingar inte så bra och då måste deras föräldrar ta hand om dem. Fast de enligt samhället är vuxna till åldern. Det finns inte alltid hjälp att få i vårt kraschande samhälle. Så ansvaret för barnen slipper man inte. Föräldrar är alltid föräldrar. Om dina döttrar istället tar hand om dig Joakim när du är 70 år (som jag) och pensionär. Då ska du veta att du har haft tur. Det är som min morfar brukade säga: Ett par föräldrar kan uppfostra tio barn (vilket han och mormor gjorde) men barnen kan inte ta hand om sina gamla föräldrar. Nej, för de blir upptagna med sina egna barn och behöver ibland hjälp med dem istället. Så släng fördomarna om föräldrar här på Värmdö i sjön är du snäll Joakim Lamotte. Och sluta provocera så förbenat för att samla in anhängare på facebook eller var du nu håller hus. Det är de gamla mindervärdeskänslorna som ni på Västkusten alltid har haft gentemot Stockholm som visar sitt fula huvud. Tröttsamt!

4 kommentarer:

 1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 2. Jösses så mycket fördomar uppradade! Lite källor då kanske? Zandra o Hektor är riktiga troll. Ha det så gott i trollskogen.

  SvaraRadera
 3. Jo jag har sagt hej då till er troll så det är ingen idé att ni försöker igen. Tack och hej!

  SvaraRadera
 4. Går att göra dåliga vitsar på mannens efternamn.

  "Nu är La motte rågat" eller något liknande ...

  SvaraRadera