onsdag 28 september 2016

Krig och mord i Mellanöstern och i Sverige

UPPDATERAT
Mellanöstern faller sönder och kriget fortsätter. Barnen dör i Syrien. Tyvärr är det krigets verklighet. Regionen har haft problem så länge jag har levt. Och längre än så. Det är den berömda globaliseringen som pågår och det sker inte ut våndor. Det hjälper inte ens längre att publicera bilder på döda barn. Våra sinnen avtrubbas absolut mot detta. Det blir ett slags bildporr, ett försök att dra in oss alla i våldet, men det går inte. Det är inte rimligt. Människor måste få behålla sina något så när fredliga liv här i Sverige. 

Men vi påverkas naturligtvis här också. Det ingår i globaliseringen. Till dags dato har jag i år räknat till fler misstänkta mord och dråp i Sverige än som konstaterades under hela förra året. Siffran ligger nu i denna dag på 115 misstänkta mord och dråp och Brottsförebyggande Rådet räknade till 112 mord och dråp under hela förra året. Det är helt enkelt så att ifall man blandar många människor från olika regioner i världen så blir det problem. Det är inte rasistiskt att konstatera detta. Bara fakta.

Samtidigt pågår fortfarande den ändring av oss alla som ska till för att vi ska bocka och buga mot de nya invånarna. För att vi ska trycka tiggarna till våra hjärtan och ömka dem som har så fattiga och hemska liv. Vi ska skämmas över att vi är vita förtryckare, som har skaffat oss bra liv i vårt avlånga land. Vi ska skämmas över våra förfäder som jobbade och slet för att vi skulle få det bättre och vi ska ställa oss i skamvrån för att vi inte var med i andra världskriget och försvarade Europa mot det som skedde i Tyskland. Fast de flesta av oss inte var födda då.

Mänskligheten är på väg mot något annat, men som alltid sker det inte över en natt eller utan att en del går under. Det är tragiken i mänskliga liv överhuvudtaget. Vi kommer aldrig undan svårigheter på den här planeten. Det ingår i att födas här. Allt finns inuti oss själva, i våra minnen, i de mentala föreställningar vi bär på. Särskilt om de inte är medvetandegjorda. Då styr de desto mer. De starka känslorna som bubblar under ytan. Och naturligtvis så satsar vår statliga television på Midnattssol och marknadsför thrillerserien under rubriken "bestialiska mord i nordligaste Sverige". Behöver vi fiktiva mord också?
30.9.2016
När jag gick igenom siffrorna för september så föll två misstänkta mord/dråp bort, som istället klassades som vållande till annans död. Så det blev 113 mord/dråp sammanlagt i år. Rekord ändå. Här kan ni läsa. 

4 kommentarer:

 1. Läs den här texten och fundera på de intressanta infallsvinklarna när skribenten jämför mångkulturexperimentets tvångströja med ett kärleksförhållande i upplösning.

  http://xn--wrmler-bua.se/integration-i-en-mangkultur-yeh-right/

  Vore kul att höra dina synpunkter på texten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kärleksförhållande i upplösning? Jag har nog glömt vad det är eftersom jag fortfarande har ett kärleksfullt förhållande till min sambo, som tyvärr befinner sig på andra sidan nu.

   Radera
  2. Läs texten så förstår du vad jag menar. Har skribenten rätt i synpunkterna på den påtvingade samvaro som svenskarna är föremål för i och med att måste acceptera och tolerera det enorma tillflödet av folk från främmande världsdelar?

   Radera
 2. Jag tycker inte längre att det är så farligt. Mest syns dom i SVT där man kan få uppfattningen att nästan alla har någon utländsk brytning (nu överdriver jag en smula). Gick genom stan (Stockholm) i dag och förstås så fanns det tiggare utanför NK och på andra ställen, men numera är inte de svarta och mörkhyade i så stort antal som de var förut när de ankom dagligen. Och den som sålde Situation Stockholm utanför T-Centralen såg ut som en vanlig hemlös (ganska ung) svensk. Kanske har myndigheterna lyckats att sprida ut dem över landet eller också har de valt Skåne och Malmö som bostadsorter. Eller Göteborg. Flödet från främmande världsdelar är strypt, åtminstone för tillfället. Så upplevs det också.

  SvaraRadera