torsdag 29 september 2016

Ska nazister få debattera i Aktuellt?

Ska högerextremister eller vänsterextremister få debattera i Aktuellt? Nej det tycker jag absolut inte. Varför ska de få göra detta? Och när Henrik Arnstad ställs mot Vavra Suk i detta vårt viktigaste nyhetsprogram (om Sveriges Television får uttala sig) så är det naturligtvis inte bra. Hur viktig är Henrik Arnstad? Jag avfärdade honom för länge sedan när han framträdde i No Pasaran-tröja och menade att 30-talet var här igen. Och Vavra Suk vem är det? Ingen aning egentligen och vill nog inte veta det heller. Men han lär vara chef för en tidning. 

Det är medierna som gärna vill tro att vi befinner oss i 30-talet igen. De flesta av oss levde inte då så de som pratar så har ingen erfarenhet av detta alls. Och jag såg heller inte inslaget i Aktuellt där de båda ovan nämnda stod mot varandra. Kan tänka att det var en meningslös debatt eftersom de båda inte är några företrädare för allmänheten utan kör sina egna race. Det var bokmässan i Göteborg som gav extra skjuts åt högerextremismen (den lilla smala) genom att vela kring huruvida någon skulle få delta i denna marknad. Ja det är ungefär som att säga att på Hötorget ska vi bara ha politiskt godkända handlare. Märkligt.

Det finns något konstigt och högtidligt över författare och allt kring dessa. Jag är själv en av dem som senast tyckte att jag skulle kunna läsa organet som Författarförbundet står för: författaren. Så heter det organ man får som medlem i Författarförbundet, men jag kan inte läsa denna tidskrift eftersom den luktar mycket illa (rent bokstavligt) när man får den i ett plastomslag. Jag klagade på detta till Författarförbundet, men fick till svar att jag var oartig. Det är ett lika dumt svar som att säga till någon som är allergisk (bokstavligen) att den får skärpa sig och inte vara så ouppfostrad. 

Ungefär där befinner sig numera eliten i det här landet sedan 40-talisterna har blivit pensionärer. Vi som stod för förnuftet i en sönderfallande värld efter andra världskriget. Vi som föddes hit för att fixa Europa så att det inte kunde bli fler världskrig i konflikten mellan Tyskland och Frankrike. Vi ordnade detta bara för att se hur generationer efter oss har fastnat i 30-talet. Detta årtionde tog slut för en herrans massa år sedan och vi befinner oss numera i 2010-talet. Bara som en upplysning!


2 kommentarer:

 1. Hur kan man kalla Nya Tider för nazistisk? eller ens högerextrem.
  Är etablissemangsmedierna så rädda för konkurrens att man måste ta till så grova osanningar?
  Jag har prenumererat på Nya Tider i ett par år och har aldrig sett något som kan kallas nazism i tidningen. Hade det funnits något sådant så hade jag omgående avslutat prenumerationen.
  Tidningen är ju ganska ny och är rätt ojämn i kvalitén men innehåller ofta intressanta artiklar. Särskilt när det gäller kriget i Syrien. Där man ju får en helt annan bild av händelserna än i våra politiskt styrda medier.
  Rune

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller med dig Rune. Jag hade inte ens uppmärksammat Nya Tider något särskilt innan detta debacle. Om man nu kan kalla det så. Jag blandade ihop den med Nyheter Idag till och med. För då hade det kanske eventuellt funnits någon substans.
   http://annhelenarudberg2.blogspot.se/2016/08/yttrandefrihet-finns-inte-pa-bokmassan.html

   Radera