måndag 19 september 2016

Vi måste göra avkall på vår välfärd

UPPDATERAT
Senast ut var Anne Ramberg, som tycker att vi ska göra detta för att man ska vara humanitär. Jag tycker nog att hon ska tala för sig själv. Hon är generalsekreterare i Advokatförbundet. Hon bor i en lägenhet värd 25 miljoner och har råd att vara humanitär för hon och andra advokater tjänar stora pengar på invandringspolitik. Istället är det som vanligt vi äldre som ska sättas åt och att vården ska fallera, både den fysiska och psykiska, att polisen inte har några resurser och att de ensamkommande tar över de boenden där de bor. Att gangsterväldet är intakt i Malmö där bilar brinner som aldrig förr och polisen säger att det beror av att de sköter sitt jobb och sätter dit de kriminella. Hämndaktioner.

Det är knappt jag orkar lyfta på ögonbrynen längre åt allt som händer och sker, men medierna ägnar sig hellre åt vad som pågår i USA. Det är tillräckligt långt bort så de slipper bli hotade. Det svenska samhället är inte längre vad det har varit och fort har det gått. Politikerna har förstört grunden för det. Går det att återskapa? Tveksamt. Nu är världen öppen och vi måste samarbeta globalt säger Margot Wallström apropå att FN öppnar en konferens om flyktingar. Jo det betyder som vanligt att det uttalas lite högtflygande ord från inte minst Sverige, medan andra länder har en helt annan inriktning.

Och så ska pensionsåldern höjas för vi lever så länge och då måste systemet förändras så att vi inte får gå i pension förrän vid 67 års ålder så småningom. Det ska bli 66 års ålder 2019. Tanken är att vi ska jobba längre och längre för annars ramlar pensionssystemet ihop. Är det inte lika bra att erkänna att välfärdssystemet har överlevt sig självt? Det finns inga pengar kvar helt enkelt. De har gått till andra länder i världen och gör så fortfarande eftersom vi är så totalt kristna kulturellt så vi följer Jesu lära fast vi inte längre har någon statskyrka. Fortfarande anser vi att änkan ska lägga sin sista skärv (Lukas kap 21, Markus kap 12). Bara hon tydligen för de andra vill inte. 
22.9.2016
Anne Ramberg attackerar moderate riksdagsmannen Hanif Bali i ett inlägg på sin blogg. Hon är tydligen hårt pressad eftersom hon måste gå på honom och han svarar på twitter.
Jo hon menar att vi ska göra detta för annars försvinner inkomster
för Advokatsamfundets medlemmar.
Invandrarna behöver massor med advokater.
Ju fler invandrare ju rikare advokater. 


1 kommentar:

  1. Jag tror inte det svenska samhället går att återskapa, landet har för många problem som är svåra att lösa. Vi är ett land i fritt fall.

    SvaraRadera