fredag 16 september 2016

Migrationsverkets chef avgår

UPPDATERAT
Generaldirektör Anders Danielsson vid Migrationsverket avgår och blir istället chef för Röda Korset. Det är bra! Det var Migrationsverket som styrde förra året när vi översvämmandes av asylsökande och inte regeringen. Det var så uppenbart ända tills kommunerna gick på knäna och till och med miljöpartiet fick inse att det var fullkomligt ohållbart hur det stod till i landet, när alla resurser gick till nytillkomna och gränserna var vidöppna. 

Anders Danielsson har nu uppfattats som för politisk i sitt uppdrag. Han är ju tjänsteman. Ja det var regeringen som lät honom bli politisk eftersom den inte tog itu med vad som hände i världen och landet förrän det var för sent egentligen. Vi kommer att fortsätta dras med stora problem i landet under överskådlig tid både med brott och att resurserna slukas av de som har kommit hit som asylsökande och som det inte alls går att bli av med så lätt. Från Säpo till Röda korset på kort tid för Anders Danielsson. Det stämmer mera med vilken person Anders Danielsson är. Som chef för Röda korset får han ömma för alla. Han tillträder 1 december på nya jobbet.

Hälften av de som kom förra året, av 163 000,  ansågs inte behöva skydd i Sverige och skulle skickas någon annanstans. Men det går förstås trögt. Dels finns det länder som inte vill ta emot sina medborgare och andra länder inom EU som inte vill att asylsökande här kommer till dem. Fast det var första landet inom EU, där de togs emot. Och så har vi alla som har gått under jorden. Det har i årtionden funnits en underjordisk rörelse bland svenskar, som har gömt asylsökande, som riskerade att utvisas. Justitie- och migrationsminister Morgan Johansson väntas uttala sig om vad som har hänt under förmiddagen. 

Här skrev jag tidigare om Anders Danielsson och den svenska kulturen. Då förra hösten när alla skulle få komma. 

12:10
Jodå justitie- och migrationsministern Morgan Johansson har haft ett nära samarbete med Anders Danielsson så avgången kommer inte som någon överraskning utan det här visste han på förhand, säger han. Jo det vore väl uselt annars om han inte ens hade vetat detta. Och så försöker han dra ett täcke över hur Anders Danielsson har skött sig som Migrationsverkets chef. Den nyttige idioten Danielsson får gå vidare till ett mer passande jobb helt enkelt. Morgan Johanssons självbelåtna min skvallrade om att han är så nöjd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar