tisdag 20 september 2016

Budgeten går till nya invånare

UPPDATERAT
Det går att konstatera redan nu innan finansminister Magdalena Andersson har haft sin pressträff och berättat om satsningarna. Allt riktar sig mot de nytillkomna genom vad som satsas på migrationen, bostadsbyggandet, kriminalvården, miljarderna till kommunerna och dessutom är det lånade pengar. Varför ska vi importera massor av människor till stora kostnader? Inte kan välfärden klara detta? Nej det gör den inte. 

Statsministerns upprepningar om att ingen heller ska gå före i välfärden är helt världsfrånvända. Är han helt borta från verkligheten? Det gäller att veta vad man behöver och ha kunskap om hur man får det också i detta välfärdssamhälle. Och inte minst välfärdsbrottslingarna vet detta. Regeringen själv prioriterar nya invånare före de som har bott här hela livet

Detta som är lite obegripligt om man inte är politiker för i genomsnitt kostar en asylsökande när den har fått uppehållstillstånd 142 000 per år i minst sju års tid. Det är mer än vad många pensionärer får per år efter ett helt livs slit i landet. Sverige är helt annorlunda än andra länder genom att man bara behöver bo här för att få bidrag, inte alls ingå i samhället på andra vis. En pensionär som kommer hit flyende från eländet i sitt hemland får pension här förstås. Nästan lika mycket som de som har sparat och jobbat till sin pension. Bara att sitta med öppen mun och ta emot från de andra. Den modellen var nog bra för 100 år sedan när Sverige var ett fattigt land och landet skulle lyftas, men numera försöker regeringen återskapa denna fattigdom genom att ge till hela världen. 

Tio miljarder vet vi ska gå till kommunerna för att de ska klara mottagandet av nya invånare. Alldeles för lite. På Värmdö saknas det bostäder, men de ska ordnas fram till 154 nytillkomna i år som kommunen tvingas ta emot medan ungdomarna här får stå i bostadskö i Stockholm. För dem finns inget att ordna. Det får föräldrarna göra om de har möjligheter. Annars får de bo i kön så länge.

Vi behöver försörja 250 000 invandrare som har kommit de två senaste åren. Och de kommer att kosta miljarder under det närmaste decenniet. Alla verksamheter som staten har hand om lider. Plus att kommunerna går på knäna och kommer att göra så också i fortsättningen. 
16:20
Jag kom just från tandläkaren som har kostat mig tusentals kronor de senaste åren för det är så med gamla tänder. De kostar. Fick en ny bettskena som kostade 3 577,50 för mig med statligt stöd då på 622,50. Jag bet igenom den gamla bettskenan för livet är stressigt och dessutom bet jag sönder en krona jag hade fått för ett par år sedan. Den kostade 8 000 kronor då eftersom det ingick rotfyllning. Detta var år 2014 då jag lade ut drygt 20 000 kronor på tänderna. Det var det året min sambo var svårt sjuk i cancer och dog i slutet på året. Förra året gick det kring 8 000 kronor till tänderna igen. I år är det nya bekymmer, men det har naturligtvis inte staten någon förståelse för. Man får bita ihop (sic!) och betala vad det kostar. Tänderna hör inte till kroppen för svenskar, men för nya invånare kan det kosta 50 kronor att fixa tänderna. Vilka klasskillnader! Alla ungdomar får dock gratis tandvård upp till 21 år nu i nya budgeten. De har inga hål så det är klart att det ska vara gratis!


Jovisst ska de ha det bra och få tandvård. Herregud!
Vi betalar så gärna. Vi som har fattigpensioner.
Självklart!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar